kormany.hu 2010-2014

Ez a kormany.hu archívuma. A friss tartalmak itt találhatók.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 23

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Pályázatok
Találatok: 23

Magyar Közigazgatási Ösztöndíj 2014

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2013. november 11.

A kormány által indított, idén negyedik alkalommal meghirdetett Magyar Közigazgatási Ösztöndíj program célja a jól képzett, szakmailag elhivatott, a közszolgálat iránt elkötelezett szakemberek utánpótlása. Az évek óta többszörös túljelentkezéssel futó programra a pályázatokat november 22-ig lehet benyújtani.

A program a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalokat várja. A felvételt nyer ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 10 hónap, melyből 8 hónapot Magyarországon, egy központi államigazgatási szervnél (minisztériumok, háttérintézmények), 2 hónapot pedig valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél töltenek. A magyar és külföldi gyakorlati helyeket a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően. A résztvevők szakmai fejlődését a program teljes időtartamában mentorok segítik.

A kormány által indított Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program keretében 2011 óta eddig több mint 500 fiatal kapott lehetőséget arra, hogy elinduljon a közszolgálati életpályán, és 10 hónap alatt szakmai tapasztalatot szerezzen. A program a 2010-ben megkezdett közigazgatási reform része, a kormány tudatos - a fiatalok felé nyitó és a közszolgálati tisztviselők továbbképzését ösztönző - személyzetpolitikájának fontos eleme. A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.


Pályázni és a program részleteiről érdeklődni a www.kozigosztondij.gov.hu honlapon vagy az mko2014@kih.gov.hu e-mail címen lehet.


Új pályázati felhívás a felszámolói névjegyzékbe történő felvételre

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2013. április 17.

A Kormány újabb, kiegészített pályázati felhívást tett közzé, amely megtartja a korábbi pályázati felhívás főbb elemeit, de olyan módszertant követ az értékelésnél, amely a pályázó szervezetek szakmai és gazdasági tevékenységét nagyobb súllyal értékeli, és az értékelési, mérlegelési elveket fekteti le.

A felszámolók névjegyzékéről szóló kormányrendelet is módosításra került, amely módosítás alapvetően nem változtatja meg a pályázatok elbírálásának rendjét, és fenntartja, hogy továbbra is részletes pályázati követelményeket kell érvényesíteni, ennek érdekében tételesen felsorolja azon követelményeket, amelyeket a pályázatok elbírálásánál figyelembe kell venni. A feltételek a mostani felszámoló szervezetek és az új pályázók tekintetében egyaránt a szakmai és törvényességi szempontokat érvényesítik. A pályázati feltételek rendszerezettebbé, könnyebben áttekinthetővé váltak.

Az új pályázati felhívás a Hivatalos Értesítő 2013. évi 16. számában került közzétételre, az alábbi linken érhető el:
http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/12/PDF/2013/16.pdf

A kormányrendelet módosítása - a pályázat elkészítésének megkönnyítése, és elbírálásának gyorsítása érdekében - arról is rendelkezik, hogy a pályázatot részben a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal honlapján (www.kih.gov.hu) közzétett, e célra rendszeresített formanyomtatvány felhasználásával kell benyújtani, és a honlapról a pályázat benyújtásához szükséges nyilatkozatminták is letölthetőek.

Tekintettel a pályázatok terjedelmére, az elektronikus levélben való beküldés többletkötelezettségét eltörölték.

A pályázatok benyújtási határideje: 2013. június 15., 24:00 óra.

Civil szervezetek is bekapcsolódhatnak az Emberi Jogi Kerekasztal munkájába

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2012. szeptember 28.

A Kormány Emberi Jogi Munkacsoportja pályázatot hirdet civil szervezetek számára az Emberi Jogi Kerekasztal működésében történő részvételre. A sikeresen pályázó szervezetek részt vehetnek a munkacsoport szakmai tevékenységében, ezzel is erősítve a társadalmi konzultációt, hozzájárulva az emberi jogok minél szélesebb körű érvényesüléséhez.

A munkacsoport október végéig várja minden olyan nyilvántartásba vett civil szervezet, érdekképviselet, szakmai szervezet pályázatát, amelyek tevékenységüket az emberi jogok területén fejtik ki. Elsősorban a kormányzati politikában is kiemelt ügyekkel - mint például a nemzetiségek, a gyermekek, az idősek, a fogyatékkal élők, a romák, a hajléktalanok jogaival stb. - foglalkozó, eddigi munkájuk eredményeit is bemutatni képes civil szervezetek jelentkezésére számít a munkacsoport.


Bővebb információ: http://emberijogok.kormany.hu/index

Pályázati felhívás Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2012. április 4.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkári Titkársága a közigazgatási és igazságügyi miniszter Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjára 2012/2013. tanévre anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére meghívásos pályázatot hirdet a közigazgatási és igazságügyi miniszter Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjáról szóló 8/2012. (II. 22.) KIM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján.

A pályázat benyújtásának határideje 2012. május 15.


Pályázati kiírás a nemzetiségi kulturális kezdeményezések (kiadványok, közgyűjtemények, anyanyelvű kulturális és hitéleti programok, helyi és regionális média, valamint tudományos programok 2012. évi költségvetési támogatására

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2012. március 30.