kormany.hu 2010-2014

Ez a kormany.hu archívuma. A friss tartalmak itt találhatók.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 13

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Tájékoztató és háttéranyagok
Találatok: 13

Tájékoztató a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletről

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. április 29.

Jedlik-terv (Nemzeti Stratégia a Szellemi Tulajdon Védelmére 2013-2016.)

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2013. január 17.

A kormányzati stratégiai irányításról szóló 38/2012. (III. 12.) Korm. rendelet értelmében a Jedlik-terv tervezetét társadalmi véleményezési eljárás keretében bárki véleményezheti.

Kérjük, hogy amennyiben a Jedlik-terv tervezetére vonatkozóan észrevételük van, azt legkésőbb 2013. január 31-ig küldjék meg elektronikusan a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala részére, az sztnh@hipo.gov.hu e-mail címre.

Számos területen válik egyszerűbbé az ügyintézés 2013-ban

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2013. január 2.

Családdal kapcsolatos ügyekben, iskolakezdési támogatásokkal kapcsolatban, ingatlan vagy  állampolgársági ügyintézésben is egyszerűsödik az állampolgárok élete január 1-jétől, miután  több, a Kormány Egyszerűsítési Programjának keretében végrehajtott intézkedés lép hatályba.  A Magyary  Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként tavaly elindított  Egyszerűsítési Program célja, hogy csökkenjen a lakosságot érintő hivatali bürokrácia, kevesebb legyen a papírmunka, a kitöltendő nyomtatvány, a sorban állás, de kiterjedtebb és pontosabb legyen az üggyel kapcsolatos tájékoztatás - azaz minél egyszerűbb ügyintézési folyamat segítse az embereket.  Számos területen januártól bővülnek az ügyintézés csatornái, elérhető lesz az elektronikus ügyintézés, illetve csökkennek az ügyintézési határidők is.

Kovács Zoltán sajtótájékoztatója (2011. július 6.)

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2011. július 8.

A vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése és a Nemzeti Egységes Kártyarendszer bevezetésének folyamata mellett az otthonvédelmi törvény pontjainak terv szerinti végrehajtása is téma volt a mai kormányülésen – tájékoztatott Kovács Zoltán. Szó szerinti leirat.

Keresztény – zsidó – iszlám párbeszéd konferencia

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2011. június 1.

Magyarország, mint az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, kiáll a világ minden táján vallási meggyőződésükért meghurcolt emberekért – szögezte le Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a június 1-3 között megrendezésre kerülő vallási konferencia részleteiről tartott sajtótájékoztatón.