Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

emberi erőforrások minisztere

Videók

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat2014. június 4.

Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013" díjat; nekik ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át szerdán az oklevelet.
Hiánypótló kiállítás nyílt az I. Építészeti Szalonnal

Hiánypótló kiállítás nyílt az I. Építészeti Szalonnal2014. június 4.

Balog Zoltán nyitotta meg kedd este a Műcsarnokban az I. Nemzeti Építészeti Szalon - 100% kreativitás című kiállítást. A több mint 200 épületet maketten, filmen és tervrajzokon megjelenítő tárlat az emberi erőforrások minisztere szerint bemutatja "azokat a világhírű építészeinket és épületeinket, akik és amelyek minden figyelmet megérdemelnek".
Megnyílt a szentendrei Czóbel-kiállítás

Megnyílt a szentendrei Czóbel-kiállítás2014. május 30.

Czóbel Béla több mint hetven évet átívelő életművét csaknem 200 festményen keresztül bemutató tárlatot nyitott meg ma a szentendrei MűvészetMalomban Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára Ilan Mor izraeli és Roland Galharague francia nagykövet jelenlétében.
Balog Zoltán díjakat adott át Pedagógusnap alkalmából

Balog Zoltán díjakat adott át Pedagógusnap alkalmából2014. május 30.

„Színvonalas felsőoktatás nincsen színvonalas köznevelés nélkül, a színvonalas köznevelés pedig a jó óvodánál kezdődik” – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepi beszédében Budapesten, 2014. május 30-án.
Atlétikai centrum létesül Miskolcon

Atlétikai centrum létesül Miskolcon 2014. május 29.

Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár beszédet mondott a miskolci Atlétikai Centrum ünnepélyes alapkő-letételén.
Találkozzunk a fogyatékossággal élő fiatalokkal!

Találkozzunk a fogyatékossággal élő fiatalokkal!2014. május 29.

"Nagyon fontos, hogy mindazok, akik szeretnének tenni a fogyatékossággal élő fiatalokért, keressék az alkalmat, hogy találkozhassanak velük" – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a győri állatkertben. Az intézmény a gyermeknaphoz kapcsolódóan nyílt napot rendezett fogyatékossággal élő fiatalok számára.
Csaknem 77 ezer diák kezdi meg tanulmányait ősszel állami fenntartású iskolában

Csaknem 77 ezer diák kezdi meg tanulmányait ősszel állami fenntartású iskolában2014. május 28.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adatai szerint idén 76 971 gyermek iratkozott be az állami fenntartású intézmények első évfolyamára - közölte Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
Átadták a családbarát munkahely díjakat

Átadták a családbarát munkahely díjakat2014. május 28.

Idén a XVI. kerületi önkormányzat kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkárságától a Családbarát munkahely különdíjat a költségvetési szervek kategóriájában - közölte Soltész Miklós államtitkár a szerdai díjátadó rendezvényen. Családbarát munkahely díjat kapott még a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Márianosztrai Fegyház és Börtön is.
Huszonkét díjazottat ünnepeltek a MOB fair play gálán

Huszonkét díjazottat ünnepeltek a MOB fair play gálán2014. május 27.

A magyar sport- és művészeti élet húsz személyisége, illetve egyesülete és társulata, továbbá egy gyűjtemény és egy dokumentumfilm részesült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottsága által odaítélt díjban. Az eseményen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondott beszédet május 26-án.
Először rendezik meg a mozgás éjszakáját

Először rendezik meg a mozgás éjszakáját2014. május 26.

Egy éjszakára a buli fővárosa helyett a mozgás fővárosává alakul Budapest - hangsúlyozta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az első alkalommal megrendezendő mozgás éjszakája program sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.
Magyarország akkor lehet sikeres, ha nincsenek szakadékok a társadalomban

Magyarország akkor lehet sikeres, ha nincsenek szakadékok a társadalomban2014. május 22.

Magyarország akkor lehet sikeres ország, akkor lehet jövője, ha nincsenek szakadékok a társadalomban - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy, a hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztathatóságáról szóló budapesti konferencián csütörtökön.
Az iskolai közösségi szolgálat elterjesztése a kulturális intézményekben

Az iskolai közösségi szolgálat elterjesztése a kulturális intézményekben 2014. május 22.

Társadalmi céljaink középpontjában a közösség, a társadalmi szerepvállalás áll. Ezt támasztja alá az is, hogy az Európai Unió kiemelten támogatja a „hálózatosodást”, a különböző etnikai közösségek és generációk közötti kommunikációt, a kulturális identitás megőrzését, valamint a köznevelés eredményességének és hatékonyságának növelését. A részletekről Hammerstein Judit, az EMMI kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója beszélt közös sajtótájékoztatójukon 2014. május 22-én.
A kormány megerősítette az örökbefogadó és nevelőszülőket

A kormány megerősítette az örökbefogadó és nevelőszülőket2014. május 21.

A kormánynak köszönhetően szemléletváltás történt a gyermekvédelem területén – hangsúlyozta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára.
Hoffmann Rózsa: minden ember kötelessége saját tehetségének kibontakoztatása

Hoffmann Rózsa: minden ember kötelessége saját tehetségének kibontakoztatása2014. május 16.

Minden ember kötelessége, hogy saját tehetségét kibontakoztassa, az őket nevelőknek pedig hozzá kell e segíteniük a fiatalokat ahhoz, hogy talentumaikat szaporítani tudják - mondta Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum elnöke az Év Talentuma Díj átadó ünnepségén pénteken Budapesten.
Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra

Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra 2014. május 15.

Csaknem 11 ezer családnak jelentett segítséget a GYED Extra január 1-jei bevezetése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára.
Megnyílt a Bűvösvölgy, az NMHH médiaértés-oktató központja

Megnyílt a Bűvösvölgy, az NMHH médiaértés-oktató központja2014. május 15.

Megnyílt a Bűvösvölgy, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiaértés-oktató központja csütörtökön Budapesten.