Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Szatmáry Kristóf

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Nagyon jól kezdték az évet az exportáló vállalkozások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. június 2. 9:27

Az első negyedéves adatok szerint 20,8 milliárd euró értékben adtunk el különféle árukat a nemzetközi piacokon. Külföldi vevőink főleg a járműipar, a gépgyártás és az élelmiszeripar termékeit keresték.

Tovább erősödik a külkereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 14. 15:26

A Központi Statisztika Hivatal első becslése szerint 2014. január- márciusban az export értéke 20,8 milliárd euró, ezzel szemben a termékimporté mindössze 18,9 milliárd euró volt, amely így összesen 1,9 milliárd euró kereskedelmi többletet eredményezett hazánknak.

Hároméves rekord az ipari termelés bővülésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 14. 10:04

A februári 8,1 százalékos növekedést követően 2014 márciusában az ipari termelés 10,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, ami három éves csúcsot jelent az ipar bővülésében. A frissen megjelent adatok a Kormány aktív iparpolitikájának sikerét mutatják, amelynek célja, hogy a következő években az ipari termelés hozzájárulása a nemzeti össztermékhez egész Európában Magyarországon legyen a legmagasabb – közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Az export növekedésével tovább bővült hazánk külkereskedelmi többlete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 5. 9:06

Magyarország külkereskedelmi forgalma továbbra is növekvő pályán áll: idén februárban a kivitel 8 százalékkal, a behozatal pedig 7,8 százalékkal nőtt 2013 azonos időszakához képest. A növekvő teljesítménynek köszönhetően hazánk külkereskedelmi többlete 112 millió euróval több volt, mint egy évvel korábban, azaz csaknem 760 millió eurót tett ki.

Az Európai Bizottság újra a nemzetközi nagyvállalatok érdekeit helyezte előtérbe

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 24. 15:19

Az Európai Bizottság ismét a nemzetközi nagyvállalatok érdekeit helyezte előtérbe a magyar kisvállalkozásokkal szemben, amikor kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a hatályos kereskedelmi szabályozás miatt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI megkeresésére.

8 éves csúcson a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 24. 9:08

A kiskereskedelmi forgalom 8 hónapja tartó növekedése februárban is folytatódott: a 6,7 százalékos bővülés - a tavalyi év azonos időszakához képest - 2006 óta nem látott mértékű, nyolcéves csúcsot jelent a belső fogyasztásban. Az adatok azt mutatják, hogy a háztartások fogyasztása tovább élénkült, ami többek között a rezsicsökkentésnek, a családi adókedvezménynek, az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremelésének, a foglalkoztatás rekordmértékű bővülésének, a reáljövedelmek növekedésének és a fogyasztói bizalom javulásának köszönhető.

Kiugró építőipari teljesítmény februárban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 12:19

28,3%-kal magasabb idén februárban az építőipar termelése az egy évvel korábbinál. Sorozatban tizenharmadik hónapja mutat növekedést az építőipar éves összehasonlításban, és februárban is folytatódott a korábbi hónapok kedvező, 10%-ot meghaladó növekedési tendenciája - hangsúlyozza Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.

Az idén 2,5-3 milliárd euró lehet a külföldi tőkebefektetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 10:32

Az idén 2,5-3 milliárd euró lehet a külföldi közvetlentőke-befektetés (FDI), az egyedi, nagy értékű tranzakciók - például átfolyó tőke, vagy az energetikai cégek állami megvásárlása – nélkül.

Áttekintés az aktuális közvetlentőke-befektetési és magyar tőkekiviteli folyamatokról 2013. IV. negyedév

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 15. 9:37

A Nemzetgazdasági Minisztérium rendszeresen közzéteszi honlapján a közvetlen tőkebefektetési és tőkekiviteli folyamatok aktuális áttekintését tartalmazó dokumentumokat.

Nyolc százalék feletti növekedés a hazai iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 9:34

A januári több mint 6 százalékos bővülés után februárban is folytatódott hazánk ipari termelésének növekedése, amely már 8,1 százalékkal haladta az egy évvel korábbi értéket. A kedvező teljesítményhez legnagyobb mértékben a járműgyártás járult hozzá, de az ipari termelés egészséges szerkezetű növekedését mutatja, hogy a feldolgozóipar 13 alágából tízben is termelésbővülést regisztráltak.