Húsz kormányhivatal mérkőzött meg ma egymással kispályás fociban a Fáy utcai Vasas Sporttelepen. A Promosport Kft. szervezésében első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett tornát Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, s egyben az esemény fővédnőke nyitotta meg. Közlemény.

Beszédében az államtitkár elmondta: a járási rendszer kialakításához, valamint a kormányablak rendszer létrehozásához, minden kormányhivatali munkatárs munkájára szükség van. Bízik abban, hogy a sportból mindenki erőt tud meríteni, kellő energiát biztosítva az előttük álló feladatokhoz.

Fotó: Burger Zsolt

Mind a húsz megyei és fővárosi kormányhivatal benevezte a kispályás csapatát, így a küzdelmek 4 pályán, ötös csoportokban kezdődtek el, majd mind a négy ágról a körmérkőzések 2-2 legjobbja folytathatta versengést a torna egyenes kiesés szakaszában. Az újszerű esemény kitűnő alkalmat teremtett arra, hogy az ország különböző vidékeiről érkező és azonos feladatokkal foglalkozó, ám egymással csak ritkán találkozó szakembereknek, ne csak focizzanak, hanem a mérkőzések szüneteiben szót is válthassanak egymással. A foci torna legfőbb célja azonban az volt, hogy az „irodai emberek” számára sportos kikapcsolódást teremtsen, akik ezen a napon az egészséges életmód „követeiként” léptek pályára. A sportszerűség jegyében minden kormányhivatal csak olyan játékosokat küldhetett a Fáy utcába, akik a kormányhivatalban vagy az ahhoz tartozó szakigazgatási szerveknél dolgoznak.

Az egész napos torna a Somogy Megyei Kormányhivatal győzelmével zárult, igaz csak büntetőkkel tudott felülkerekedni a 2. helyezett Bács-Kiskun megyei csapaton. 3. helyen a Békés Megyei Kormányhivatal végzett.

Fotó: Burger Zsolt

A focitorna az E.On Hungária, a Vodafone Magyarország, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött valósult meg. A Kormányhivatalok I. Foci Tornájának a védnökeként Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportügyekért felelős államtitkára, valamint Balogh Gábor, a Miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója csatlakozott a torna ügyét támogatók köréhez.

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)