Január 1-je óta 193 ezer ügyfelet fogadtak a kormányablakok és jövő héten a 200 ezredik ügyfelet köszöntjük majd Kecskeméten – jelentette be Szabó Erika a budapesti Bartók Béla úti Kormányablakban.

Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára elmondta: a kormányablakokban való ügyintézés lehetősége kezd bekerülni a köztudatba, ennek köszönhetően egyre több ügyfél veszi igénybe a széleskörű szolgáltatásokat.

Szabó Erika, Pesti Imre (fotó: Horváth Ernő)

Kiemelte: a kormányablakok a 61 ügykör intézése mellett általános tájékoztatást is adnak. Az egyre szélesedő ügyköröknek köszönhetően az ügyintézések száma is növekszik. Eddig 213 ezer az ügyintézések száma, ebből következik, hogy az ügyfelek eddig többféle ügyben is segítséget kértek egyszerre.

Szabó Erika látogatása alatt kapta meg ügyintézési sorszámát a kormányablak 10.000. ügyfele. A hölgy elmondása szerint most vette először igénybe a kormányablakok szolgáltatásait, külföldi útja előtt Európai Egészségügyi Kártyát igényelt az ügyfélszolgálaton. A jeles alkalomból az Alaptörvény díszkiadásával ajándékozták meg.

Szabó Erika, Pesti Imre (fotó: Horváth Ernő)

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott felavatta a Változatos Megyéink az Európai Unióban pályázaton Kormánymegbízotti Különdíjjal jutalmazott műalkotást. A kormányablakban kiállított kép az élet labirintusait, útvesztőit ábrázolja, amelyben segít eligazodni az ügyfélbarát közigazgatás.

Pesti Imre bemutatta az ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos fővárosi sajátosságokat, elmondta: a kormányablakuk jeltolmácsot is foglalkoztat, akinek a segítségével már magyar állampolgári esküt is tettek az ügyfélszolgálaton.

(kormany.hu)