Kormányzati célkitűzés, hogy a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők bére ne csökkenjen - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára szerdán Szekszárdon.

Zöld-Nagy Viktória a Tolna megyei kormányhivatalnak a járások kialakításáról rendezett konferenciáján kifejtette: jelenleg nem kiegyenlített az illetményrendszer az önkormányzati és az államigazgatási rendszer között. Az önkormányzatoknál az illetménykiegészítések és a pótlékok miatt vannak olyan tisztviselők, akiknek magasabb az illetményük, mint amennyit a járási hivatalokban a törvény alapján kapnának - tette hozzá.

"Dolgozunk azon, hogy a rendszert hogyan lehet kitalálni" - jegyezte meg. A helyettes államtitkár nem közölt részleteket, de az MTI érdeklődésére annyit elmondott, hogy országszerte mintegy tízezer önkormányzati köztisztviselő kerül át kormánytisztviselőként a járási hivatalokhoz.

Zöld-Nagy Viktória a konferencián emlékeztetett arra, hogy a járási székhelyeken 2013. január elsejével megalakuló járási hivatalokhoz a most az önkormányzatoknál lévő államigazgatási - a többi közt gyermekvédelmi, gyámügyi, idegenrendészeti, állatvédelmi, környezetvédelmi - feladatok kerülnek.

Bővebben a járásokról: hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/teruleti-kozigazgatasert-es-valasztasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/175-videki-jarasi-hivatal-es-23-fovarosi-keruleti-hivatal-alakul-jovore

(MTI, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)