Pontosan két héttel az újdonságnak számító Kormányhivatalok Foci Tornája után egy újabb sikeres premier reményében rendezi meg szeptember 29-én, szombaton a PromoSport Kft. a közigazgatás különféle szintjein és területein tevékenykedő hivatalok és intézmények, valamint minisztériumok sportkedvelő vezetői és alkalmazottai számára az I. Közig Foci Tornát. Közlemény.

Az esemény fővédnöke ismét Dr. Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, aki maga is a sport elkötelezett híve, sőt annak mindennapi gyakorlója.

A színhely ezúttal is a Vasas Fáy utcai sportközpontja, ott pedig az a hat műfüves kispálya, amelyeken reggel 9 órától délután ötig szinte megállás nélkül pattognak majd a labdák… A tornára 36 együttes nevezett be, így a kispályás csapatoknak – hatos, majd később hármas csoportokban - kétkörös selejtezőn kell átverekedniük magukat, amíg eljuthatnak a mérkőzéssorozat egyenes kieséses szakaszáig. A kezdettől a döntőig minden összecsapás sorsa 2x10 perces küzdelemben dől el. Igazolt, a különféle bajnokságokban rendszeresen szereplő focisták ezúttal tehát csak szurkolók lehetnek, helyüket most az említett hivatalok, intézmények és minisztériumok közalkalmazott és köztisztviselő sportbarátai foglalják el a pályán,és közülük is csak azok, akik az idén már betöltötték, vagy az év végéig betöltik a 25. életévüket.

Mint minden nagyszabású sporteseménynek, az I. Közig Foci Torna előkészítéséhez és lebonyolításához is a kezdeményezést felkaroló segítőtársakra volt szükség, amelyre nélkülözhetetlen támogatóként ezúttal az Invitel Távközlési Zrt., valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma vállalkozott. A tornán szívesen látott vendégek a játékosok munkatársai, a családtagok és sportbarátok, hasonlóképpen a média képviselői is.

Torna időpontja: 2012. szeptember 29., 09:00- 17:00, megnyitó: 10:30-kor
A tornát megnyitja: Dr. Csonka Ernő, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős helyettes államtitkára

(KIM Sajtó)