Rendhagyó osztályfőnöki órával, fogyasztóvédelmi bemutatóval, ingyenes gépjármű állapotfelméréssel, soron kívüli vizsgáztatással és sok más színes programmal várják majd a megyei és fővárosi kormányhivatalok az érdeklődőket november 28-án, 10:00 és 17:00 óra között. A kormányhivatalok ügyfélszolgálatai reggel 8-tól este 8-ig, hosszított nyitva tartással fogadják az ügyfeleket.

A Hivatalok napja elnevezésű egész napos országos eseményen a megyei és fővárosi kormányhivatalok a kormánymegbízottak vezetésével  bebizonyítják, hogy a hivatali élet valójában sokrétű és sokszínű. Ebben számos ismert sportoló és művész is segítséget nyújt: Győrben az Audi ETO KC tagjai vesznek részt az eseményeken,  a csongrádi megyeszékhelyen a Szeged Beton vízilabda csapat tagjai – köztük több világbajnok -  fognak az okmányirodában egy napra ügyintézőkké válni.

A november 28-ai programok részben a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szólnak. A nyílt nap lehetőséget ad nekik, hogy betekintsenek a közigazgatás mindennapjaiba, részt vegyenek pl. földmérésen, rendkívüli tanóra keretében megismerkedjenek az egyes kormányhivatali egységek munkájával (pl. szociális és gyámhivatal, közlekedési felügyelet, erdészeti igazgatóság),  vagy a munkaügyi kirendeltségeken pályaválasztási  tanácsadók segítségével tájékozódjanak a lehetőségeikről. 

Ezen a napon a szakigazgatási szervek laboratóriumai is kinyitják kapuikat: több megyeszékhelyen, így pl. Győrben, Kecskeméten, Veszprémben is vezetéses látogatás keretében látogathatók lesznek az élelmiszerbiztonsági, növény- és talajvédelmi, népegészségügyi  laborok.

A nyílt napon a kormányhivatal ügyfélszolgálatai  ügyfélbarát nyitva tartással várják az ügyfeleket. A kormányablakok 2011-es indulásuktól fogva reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva, de november 28-án a többi kormányhivatali ügyfélszolgálat pl. az okmányirodák és a földhivatalok is hosszított nyitva tartással  állnak az állampolgárok rendelkezésére.

(KIM Sajtó Osztály)