A MÁV-val való megállapodás szerint néhány nagyobb vasútállomáson is lesznek ügyintézést biztosító kormányablakok, valamint a fővárosban egy éjjel-nappal nyitva tartó kormányablakot is kialakítanak - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a járási rendszer kialakításáról és a közigazgatás átalakításáról szóló sajtótájékoztatóján pénteken Komáromban.

Navracsics Tibor hozzátette, azokon a járási székhelyeken, ahol okmányiroda van, lesz kormányablak, ez az év végéig 300 helyszínt jelent.

A miniszter ismertette, hogy 2013 végére minden állampolgár számára a hét öt napján reggel nyolctól este nyolc óráig elérhető lesz az ügyintézés: csaknem kétezer, különféle típusú ügyet intézhetnek el, illetve indíthatnak el. 2014 tavaszára a minisztérium egy befejezett igazságügyi és egy befejezett közigazgatási reformot mutathat fel - mondta Navracsics Tibor.

A miniszter szólt arról is, hogy Komárom-Esztergom megyében a kormányablak nehézkes megközelítése miatt megkezdték egy új kormányzati centrum kialakítását, és a jövő évben adják át.

Tatabányán korábban üresen állt egy több mint tízezer négyzetméter alapterületű üzletközpont, amely a megnyitás után röviddel csődbe ment, és a finanszírozó bank révén állami tulajdonba került. A kormányhivatal ebbe az ingatlanba vonja össze a jelenleg különböző telephelyeken lévő szerveit, és a kormányablak is ide települ.

(MTi)