Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Dr. Hoffmann Rózsa

köznevelésért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Oktatás, Közoktatás, Tudománypolitika

Videók

Csaknem 77 ezer diák kezdi meg tanulmányait ősszel állami fenntartású iskolában

Csaknem 77 ezer diák kezdi meg tanulmányait ősszel állami fenntartású iskolában2014. május 28.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adatai szerint idén 76 971 gyermek iratkozott be az állami fenntartású intézmények első évfolyamára - közölte Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
Hoffmann Rózsa: minden ember kötelessége saját tehetségének kibontakoztatása

Hoffmann Rózsa: minden ember kötelessége saját tehetségének kibontakoztatása2014. május 16.

Minden ember kötelessége, hogy saját tehetségét kibontakoztassa, az őket nevelőknek pedig hozzá kell e segíteniük a fiatalokat ahhoz, hogy talentumaikat szaporítani tudják - mondta Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum elnöke az Év Talentuma Díj átadó ünnepségén pénteken Budapesten.
Megkezdődött a tankönyvrendelés

Megkezdődött a tankönyvrendelés2014. április 10.

Megkezdődött a tankönyvrendelés, az intézményeknek április 30-ig van lehetőségük az igényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-hez (Kello) eljuttatni - hangzott el Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Jó iskolát mindenkinek!

Jó iskolát mindenkinek!2014. március 20.

A köznevelés megújításakor a kormány a gyermekek és a családok érdekeit mindennél fontosabbnak tartva, minőségjavító intézkedések egész sorát vezette be. Iskolabezárások helyett intézményeket nyitott, pedagógus elbocsátások helyett olyan léptékű béremelést hajtott végre, amelynek köszönhetően a pedagógus házaspárok éves szinten egymillió forinttal több pénzt vihetnek haza.
Természettudományi labort avattak Siófokon

Természettudományi labort avattak Siófokon2014. március 17.

Természettudományi labort avattak Siófokon, a helyi gimnáziumban hétfőn. A létesítmény 333,9 millió forintból épült.
Harmincezer pedagógus jelentkezhet a minősítésre a következő tanévben

Harmincezer pedagógus jelentkezhet a minősítésre a következő tanévben2014. február 28.

Összesen 30 ezer tanár és tanító jelentkezhet a pedagógus II. minősítésre a következő tanévben – közölte Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken Szegeden.
A pedagógusok túlnyomó többsége igényli a tanfelügyeletet

A pedagógusok túlnyomó többsége igényli a tanfelügyeletet2014. február 27.

A megkérdezett pedagógusok túlnyomó többsége, több mint 90 százaléka igényli a tanfelügyeletet - mondta Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban című uniós projekt konferenciáján csütörtökön Budapesten.
A köznevelés megújítása a gyermekekért

A köznevelés megújítása a gyermekekért2014. február 18.

A köznevelés megújítása a diákok érdekeit szolgálja, éppen ezért fontos, hogy elmondhassák, hogyan élik meg, hogyan értékelik a változásokat – mondta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár a Diákönkormányzatok képviselőivel folytatott megbeszélés után.
Egy éven belül háromszor nő a pedagógusok bére

Egy éven belül háromszor nő a pedagógusok bére2014. február 7.

Egy féléven belül két alkalommal – szeptemberben átlagosan 34 százalékkal, januárban további 8-10 ezer forinttal - emelkedett a pedagógusok bére. A kormány intézkedéseivel bizonyította, hogy a gyermekek magas színvonalú nevelését, oktatását az állam fontos feladatának tartja. Ez a családokkal közösen vállalt felelősség mutatkozik meg a köznevelés egészének megújításában, a pedagógusok nagyobb anyagi, erkölcsi megbecsülésében.
A pedagógusok minősítési rendszere elismeri a többletteljesítményt

A pedagógusok minősítési rendszere elismeri a többletteljesítményt2014. február 6.

Egyszerűsített eljárással a Pedagógus II. fokozatba kerülhetnek 2015. január elsejétől a szakvizsgázott, hivatásukat 14 éve gyakorló pedagógusok, ha április 30-ig feltöltik e-portfóliójukat a ma elindított online felületre. A köznevelés megújításának fontos eleme az a minősítési rendszer, amely a pedagógiai munka magas színvonalának biztosítását, a tanítás eredményességét, ezáltal a gyermekek, a családok, az ország javát szolgálja – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár a feltöltő felületet bemutató sajtótájékoztatón.
Rajzpályázat a barátságos kórtermekért

Rajzpályázat a barátságos kórtermekért 2014. február 5.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány rajzpályázatot hirdetett, melynek során 6-14 éves gyermekeket kért meg arra, hogy készítsenek minél barátságosabb, izgalmasabb kórtermet, ahol beteg társaik otthonosan érezhetik magukat a különböző gyógykezelések ideje alatt. A pályázat eredményhirdetésén Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár mondott köszöntőt.
Kétszer emelkedtek a pedagógusbérek a tanév első félévében

Kétszer emelkedtek a pedagógusbérek a tanév első félévében2014. január 25.

A pedagógusok nagyobb anyagi megbecsülése jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy az óvodások és az iskolások az ország minden pontján egyformán jó, magas színvonalú nevelésben-oktatásban, a korábbinál is nagyobb figyelemben részesüljenek. A pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszer kiszámítható és biztonságos életutat, tisztességes bérezést biztosít a pedagógusoknak.
A kormány orvosolta a köznevelés legtöbb „örökölt” problémáját

A kormány orvosolta a köznevelés legtöbb „örökölt” problémáját2014. január 17.

Az elmúlt három és fél évben a legfontosabb szabályokat sikerült megalkotni az oktatás területén – mondta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár az Educatio a Papp László Arénában megrendezett nemzetközi oktatási szakkiállításának második napján,
Biztosított a kisiskolák jövője is

Biztosított a kisiskolák jövője is2014. január 10.

A kormányzat fontosnak tartja, hogy a legkisebb településre és a legnagyobb városra is figyeljen, az oktatásban pedig a legszerencsétlenebb sorsú gyerek is megkapja azokat a lehetőségeket, amelyeket egy jobb körülmények közé született kortársa - mondta pénteki veszprémvarsányi sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.
A pedagógusbérek tovább emelkednek január elsejétől

A pedagógusbérek tovább emelkednek január elsejétől 2014. január 6.

Az illetményalapot biztosító mindenkori minimálbér emelkedése miatt a pedagógusok bére átlagosan 8-9 ezer forinttal emelkedik január elsejétől -- mondta el Hoffmann Rózsa hétfői, bicskei sajtótájékoztatóján.
Hiteles információk a pedagógusok minősítési rendszeréről és a tanfelügyeletről

Hiteles információk a pedagógusok minősítési rendszeréről és a tanfelügyeletről2013. december 12.

Nyilvánosak a tanfelügyeleti rendszerrel és a pedagógusok minősítésével összefüggő első dokumentumok - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.