Nemcsak ezen a napon, de az év minden napján köszönet illeti a pedagógusokat hivatásuk iránti elkötelezettségükért, türelmükért. Az elmúlt négy esztendőben a kormány nem csupán szavakkal, hanem valódi tettekkel is bizonyította, hogy a pedagógusok munkáját fontosnak tartja.

Biztonságossá, igazságossá és kiszámíthatóvá tette a pedagógus pályát; a  pedagógusképzés átalakításával, a Klebelsberg-ösztöndíj bevezetésével - különösen a hiányszakokon – vonzóbbá vált a fiatalok számára is ez a hivatás.  A tavaly szeptemberi átlagosan 34 százalékos és az elkövetkező négy évben folytatódó további  - a jogszabályban biztosított mértékű - béremelés a legjelentősebb a rendszerváltoztatás óta, hiszen korábban soha nem volt példa arra, hogy egy év alatt háromszor nőtt volna a pedagógusok fizetése.  A tervezhető előmenetelt biztosító, a szakmai teljesítményt elismerő, tisztességes bérezést garantáló életpálya bevezetésével a kormány a pedagógusok mindennapi munkáját ismeri el.

Köszönet illeti a pedagógusokat nemcsak azért az áldozatos munkáért, amivel az ismereteket nap mint nap átadják a felnövekvő generációnak, hanem azért az életszemléletért és gondolkodásért, amivel hozzájárulnak további életük megalapozásához.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)