kormany.hu 2010-2014

Ez a kormany.hu archívuma. A friss tartalmak itt találhatók.

Ezen az oldalon a honlapon megtalálható dokumentumok közül listázhatja az Önt érdeklő anyagokat. Hírek, fotógalériák és videófelvételek kereséséhez kérjük használja a honlap tetején található általános keresőt.

A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással. Mindkét esetben tovább pontosíthatja a találati listát dátum, forrás vagy a dokumentum típusa szerinti szűréssel.

Adatkezelési felhívás

A jogszabálytervezetek véleményezése előtt kérjük olvassa el adatkezelési felhívásunkat!

Kérem, válassza ki a szűrési szempontokat!

Szűrés dátum szerint

(tól-ig)
X X

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Találatok: 7

Szűrés dátum szerint

Szűrés forrás szerint

Szűrés a dokumentum típusa szerint

Emberi Erőforrások Minisztériuma Jelentések
Találatok: 7

A Fogyatékossággal Élő Személyek Jogaival Foglalkozó Bizottság (CRPD) állásfoglalása az 1/2010. sz. beadvánnyal kapcsolatban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. január 9.

Az ENSZ Nőkkel Szembeni Hátrányos Megkülönböztetés Felszámolásával Foglalkozó Bizottság 2013. évi záró következtetései

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2013. szeptember 5.

A Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény és az ahhoz kapcsolódó fakultatív jegyzőkönyv

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2013. június 19.

Az Egyesült Nemzetek Közgyűlése 2006. december 13-án egyhangúan fogadta el a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezményt és az ahhoz kapcsolódó fakultatív jegyzőkönyvet.

Hazánk ratifikálta a világon elsőként az egyezményt és a jegyzőkönyvet egyidejűleg, a 2007. évi XCII. törvénnyel. Az egyezmény magyarországi végrehajtásáról készült első nemzeti jelentést 2012. szeptember 20-21-én vizsgálta meg Genfben az egyezményt felügyelő bizottság. A testület záróülésén ajánlásokat fogadott el az egyezmény magyarországi végrehajtásának elősegítése érdekében.

Az egyezmény 36. cikkének értelmében a részes államok nemzeti jelentésüket széles körben hozzáférhetővé teszik országuk nyilvánossága előtt. Ennek megfelelően az alábbiakban olvasható az egyezmény és az ahhoz fűzött fakultatív jegyzőkönyv, az egyezmény végrehajtásáról készült nemzeti jelentés, valamint a 2012. szeptember 20-21-i genfi párbeszédet követően elfogadott záródokumentum angol és magyar nyelven.

Letölthető az egyezmény és a jegyzőkönyv könnyen érthető változata, valamint az egyezmény megértését segítő munkafüzet is.

Jelentés a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács 2012. évi tevékenységéről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2013. március 26.

Az Országgyűlés 2011 júliusában elfogadta a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról szóló 2011. évi XCIII. törvényt. A törvény értelmében a Tanács minden év március 31-ig jelentést készít tevékenységéről, amelyet a Kormány a honlapján nyilvánosságra hoz. A 2012-es évről szóló jelentés a mellékletben olvasható.

Jelentés a Kormány részére az egyházi devizakölcsönökről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2013. március 7.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma jelentést készített a kormány számára.