Az új földforgalmi törvény Európa egyik legszigorúbb szabályozása, amely megvédi a magyar földet és a földművesek érdekeit szolgálja- jelentette ki Budai Gyula, az agrártárca parlamenti államtitkára a jobbágyfelszabadítás 166. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt.

A kormány a továbbiakban is az agrárközéposztály megerősítéséért dolgozik, a családi gazdaságokon alapuló középbirtokok támogatása a jövőben is a kiemelt feladatok között szerepel- szögezte le az államtitkár. Budai Gyula azt mondta, Magyarország jelenleg ugyan versenyhátrányban van a korábbi baloldali kormányok elhibázott döntései miatt, de a harmadik Orbán kormány mindent elkövet azért, hogy az Európai Unió új költségvetési ciklusában a magyar agrárgazdaság behozza lemaradását és felzárkózzon a többi országhoz.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba

Budai Gyula hangsúlyozta, a földügyi csomaghoz tartozó további törvények megingathatatlan alapokra helyezik a nemzeti földvagyont és a magyar vidék jövőjét.

A jobbágyfelszabadítás 166-dik évfordulója alkalmából a Vidékfejlesztési Minisztérium, a MAGOSZ, valamint a Magyar Mező- és Erdőgazdasági Érdekképviseleti Szövetség helyezte el az emlékezés koszorúit.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)