Színvonalas szakácsművészet nem létezhet megfelelő nyersanyagok nélkül, a minőség pedig csak kiváló alapanyagokkal biztosítható- mondta Tóth Katalin Budapesten, a World Association of Chefs Societies (WACS) Közép-európai verseny országos bajnokság megnyitóján.

A Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára üdvözölte, hogy a gasztronómia világában egyre nagyobb szerepet kapnak az egészséges, helyben termelt, természetes alapanyagokból készülő ételek. Hangsúlyozta, erre kell felkészülnie a szükséges nyersanyagokat előállító mezőgazdaságnak is. Aláhúzta, a szakma művelőinek kulcsszerepük van az étkezési kultúra ápolásában, a közízlés fejlesztésében, a minőségi étkezés népszerűsítésében.

Tóth Katalin reményét fejezte ki, hogy a budapesti verseny elősegíti a magyar konyha hagyományainak megújulását és továbbfejlődését is, hiszen az ilyen rangos megmérettetések a tradíció ápolására és az innovatív megoldások keresésére is épülnek.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség negyedik alkalommal a házigazdája a WACS (világszövetség) melegkonyhás világverseny közép-európai döntőjének. Közel 100 ország 10 millió séfjének figyelme irányul hazánkra.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)