Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szeptember 16-ával újra miniszteri megbízottnak nevezte ki Szabó Csabát, aki az állami tulajdonban lévő földekkel és földhasznosításokkal foglalkozik a jövőben. A kinevezés visszavonásig érvényes.

Szabó Csaba a vörösiszappal elöntött térségben zajló mentesítési munkálatokkal, földcserével kapcsolatos koordináló-egyeztető feladatokat látta el 2010. november 5-től szeptember 15-ig miniszteri megbízottként. A helyreállítás mostanra nagyrészt befejeződött, már csak az élővizek mentesítése zajlik a Marcal folyó egy szakaszán és a Torna-patakon. A medertisztítással várhatóan a vörösiszap-katasztrófa egyéves évfordulójáig végeznek, így a megbízott munkája is véget ér a munkák befejeztével.

Az ősz során a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Földalap egyik legfontosabb feladata a 65 ezer hektár állami tulajdonú termőföld hasznosítása, a pályázatok lebonyolítása lesz, ezért bízta meg a miniszter Szabó Csabát ennek a területnek a koordinálásával. A földügy mellett a miniszteri megbízott feladatköre lesz egy-egy kiemelt jelentőségű ügy felügyelete is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)