Szervezetfejlesztési program zárul a vidékfejlesztési tárcánál május 31-én. Az ÁROP projekt célja a belső hatékonyság működésének javítása, aminek előfeltétele, hogy mérhetővé váljon a közigazgatási szervezet teljesítménye. A program elősegíti a működőképes belső folyamatokat, a szervezeti tudás hatékony kiaknázását, valamint a folyamatosan változó környezethez alkalmazkodni tudó, önfejlesztő szervezeti kultúra kialakítását.

A célokat a minisztérium az öt beavatkozási terület eszközeivel éri el. Így a teljesítménymenedzsment, a folyamatoptimalizálás, a tudásmegosztás, a minőségirányítás és a változáskezelés révén javul a szervezet teljesítménye, a működés hatékonyabbá válik.

Fotó: VM Sajtóiroda

A program hatására a minisztérium dolgozói a tudásmegosztással megismerik egymás szakterületeit és a futó programokat, a belső informatikai hálózat, az Intranet segítségével pedig a munkatársak számára elérhetővé válik minden felhalmozott tudásanyag. Kérdőívekkel és belső átvilágítással fény derült a fejlesztendő területekre, ahol a hatékonyságot növelték, és a működést könnyítő folyamatokat állandó monitorozással ellenőrzik. A munkatársak két előadássorozatos továbbképzésben részesültek és a tervek szerint későbbikben is szakmai előadásokkal bővítik a tudásukat.

Az ÁROP-1.2.18/A – Szervezetfejlesztés az államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára című projekt kapcsán a Vidékfejlesztési Minisztérium által benyújtott pályázati anyagot a Közreműködő Szervezet támogatásra alkalmasnak ítélte és kibocsájtotta a Támogatási Szerződést amely 2013. december 9. napjával vált hatályossá.

A projekt záró időpontja: 2014. május 31.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)