Poprády Géza közigazgatási államtitkár március 24-én tágyalt Ahmad ibn Ámir Muhammad al-Hamajdí úrral, Katar Állam környezetügyi miniszterével a két ország közötti együttműködési lehetőségekről.

Poprády Géza közigazgatási államtitkár személyében első alkalommal látogatott el minisztériumi felsővezető Katar Államba, ahol tárgyalásokat folytatott a mezőgazdaságért és élelmezésért is felelős katari környezetügyi tárca vezetőjével A látogatás elsődleges célja a Katari Nemzeti Élelmezésbiztonsági Programban történő magyar részvétel esélyének megvitatása volt. Poprády Géza hangsúlyozta, Magyarország kiemelt célja, hogy az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) országaival együttműködve hozzájáruljon  azok élelmezésbiztonságához. Hosszútávon elsődleges célunk, hogy arab tőkeinjekcióval elősegítsük úgy a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok fejlődését, mint a megtermelt javak egy részének exportjával a GCC országok élelmezésbiztonságát. A Közigazgatási államtitkár ígéretet tett egy összefoglaló tanulmány átadására a magyar mezőgazdaságról és élelmiszeriparról, illetve magyarországi látogatásra invitálta a minisztérium, a minisztérium által felügyelt élelmezésbiztonsági program, illetve az érkedelt cégek képviselőit.

Poprády Géza, hivatkozva al-Hamajdí Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárral folytatott őszi tárgyalására, felajánlotta a magyar tapasztalatok átadását környezetügyi jogalkotás és szabályozás területén.

Al-Hamajdí úr örömmel fogadta a magyar felajánlásokat, és várják a magyar fél konkrét ajánlatait, mely alapján reményei szerint minden területen elindulhat az együttműködés.

(Vidékfejlesztési Minisztérium)