A Vidékfejlesztési Minisztérium társadalmi vitára bocsátotta az ország egészének jövőjét is meghatározó hosszú távú koncepcióját, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiát.

A tárca önálló honlapot indított a stratégiáról, amelyet a videkstrategia.hu és a videkstrategia.kormany.hu címeken lehet elérni. A weboldalon megtalálható a Nemzeti Vidékstratégia hosszabb és rövidített változata, a legfrissebb hírek az országjáró körút vitafórumairól és még sok más érdekes információ a koncepcióval kapcsolatban. Az „Ötletláda” és a „Szóljon hozzá!” menüpontokra kattintva bárki elmondhatja javaslatait és véleményét a stratégiáról.

A minisztérium logópályázatot is hirdetett, amelyre több mint ötven tervet küldtek be az alkotók. A pályaművek a „Logótervező pályázat” menüpont alatt, valamint a külön az ebből az alkalomból létrehozott Facebook profilon („Logótervező pályázat” néven) tekinthetőek meg. Ugyanitt május 29-e éjfélig szavazni is lehet a legjobban tetsző alkotásokról. A tárca a véleményeket is figyelembe véve hozza meg döntését a győztes pályaműről.

Rövid reklámfilm is készült a Nemzeti Vidékstratégiáról, melyet társadalmi célú hirdetésként május 20-tól sugároznak a közszolgálati televíziók és a Magyar Rádió. (A spot a "Társadalmi célú reklám" menüpont alatt található.)

A Vidékfejlesztési Minisztérium határozott törekvése, hogy a Nemzeti Vidékstratégiát a társadalom legszélesebb körével megismertesse. A tárca célja, hogy az ország jövőjét is meghatározó koncepcióról a szakmai és civilszervezetek, valamint a politikusok mellett minél több állampolgár mondja el a véleményét.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)