Több mint 100 nyertese van a 2014. évi, nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázatnak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium által január 31-én kiírt támogatási pályázat 3 célterületére postai úton 567 pályázat érkezett be, melynek támogatási igénye összesen 1 milliárd 225 millió Ft volt. A beérkezett igények közül 343-at tudott befogadni az agrártárca.

A beérkezett pályázatokat formai és jogosultsági szempontból a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vizsgálta meg. A befogadott pályázatok tartalmi értékelését a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által felkért és kinevezett szakértőkből álló Bíráló Bizottság végezte.

A HUNG-2014 B pályázatban a legtöbben a II. célterületre, a helyi értéktárakban, a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok rendezvényeken, kiállításokon történő hazai és külföldi népszerűsítésére érkezett.

A nyertes pályázatok listája, illetve a forráshiány miatt elutasításra került pályázatok listája itt található.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)