Súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságok miatt legalább november 15-ig bezáratta a szigligeti pálinkafőzdét a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága.
Az élelmiszerlánc-felügyelet lakossági bejelentésre tartott átfogó ellenőrzést a lepárló üzemben, ahol nem tartották be az alapvető higiénés szabályokat. A beszállított alapanyagokat az udvaron zsákokban, hordóban, fedetlenül tárolták, szennyezettek voltak a lepárláshoz használt eszközök, a falakról hiányzott a vakolat, a burkolat. Az ellenőrzéskor nem volt meleg víz az épületben, a desztilláláshoz engedély nélküli kútból húzták a vizet. A kizárólag bérfőzéssel foglalkozó Szeszkazán Termelő és Szolgáltató Kft. által működtetett szeszfőzde csak valamennyi hiányosság kijavítása után nyithat ki újra.
(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)