Információk és háttéranyagok

Termelői csoportok (TCS-k)
A Magyarországon működő, elismert termelői csoportok és ezek szakági szövetségeinek listája:

Jogszabályok:
A termelői csoportok megalakításának és elismerésének feltételeit a termelői csoportokról szóló többször módosított 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet hatályos szövege tartalmazza.

A már elismert csoportok támogatása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 59/2007. (VII. 10.) FVM rendelet hatályos szövege alapján igényelhető.

Háttéranyagok:
A termelői csoportok elismerési kérelmeinek és beszámoló jelentéseinek benyújtásához a rendeletben foglalat táblázatok elektronikusan is letölthetőek az egyszerűbb kitöltés érdekében:
- 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet 1. melléklete – Tagi adatok
- 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet 3. melléklete - Adatlap

A kérelmek jogszabály szerinti formailag hiánytalan beadását tartalomjegyzék könnyíti meg.

A minősített elismerés sikeres kérelmezéséhez a beérkezett pályázatok jellemző hibáit és félreértéseit tisztázó, valamint javaslatokat megfogalmazó ajánlás nyújt segítséget.

Az elismerési kérelmeket elektronikus formában a [[[TvWNnF8m2YAUDzzdGNzQHZtLmdvdi5odQ==]]] címre kell megküldeni és ez az elektronikus cím használható a termelői csoportokkal összefüggő egyéb anyagok és kérdések megküldésére is, valamint a cégadatokban történt változások kötelező jelentésére is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárpiaci Főosztálya)