Az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy leszállítják az MPVI Mobil Zrt. alaptőkéjét és átalakítják tulajdonosi szerkezetét. A tulajdonosok döntésüket annak előkészületeként hozták meg, hogy a Társaság beolvadása a Magyar Posta Zrt.-be megvalósulhasson.

Az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., az MFB Invest Zrt. valamint a Magyar Posta Zrt., megkezdték azt az átalakítási folyamatot, amelynek végén a Társaság beolvad a Magyar Posta Zrt.-be.

Az átalakítás egyik első lépéseként a 45 százalékos tulajdoni hányaddal bíró MVM Zrt. közgyűlése 2013. december 17-én jóváhagyta, hogy az MPVI Mobil Zrt. alaptőkéjét a korábbi 14,6 milliárd forintról 1,4 milliárd forintra szállítsa le és a Társaságban lévő részesedését értékesítse a Magyar Posta Zrt. felé.

Az MPVI Mobil Zrt. 2013. december 19-én tartott közgyűlésén a tulajdonosok döntésével összhangban elfogadta az alaptőke leszállítását, továbbá döntött az Igazgatóság megszűntetéséről, valamint a Felügyelő Bizottsági tagok számának csökkentéséről.

A költségek további csökkentése és a működés átalakítása 2013 decemberére tették lehetővé azokat a lépéseket, amelyek során az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosi struktúrája módosulhatott és a beolvadási folyamat megkezdődhetett.

(MPVI Mobil Zrt.)