Fónagy János parlamenti államtitkár 2014. február 14-én a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), 2014. február 18-án pedig a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) vezetőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást.

Az MVSZ szerteágazó szakmai tapasztalataival segíti hatékony és közérthető jogszabályok megalkotását, a közösségi közlekedés színvonalát javító intézkedések meghozatalát a vízi közlekedés területén. A MASZSZ egyebek mellett a gépjárművekhez kapcsolódó kiszolgáló ipar szakembereinek képzését, a közúti közlekedés műszaki és vagyon biztonságát érintő előírások megszületését támogatja majd tudásával.

Fotó: Bartolf ÁgnesA minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnernek. Az együttműködő szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék, és a minisztériumnak átadják.

Fotó: Bartolf ÁgnesA fejlesztési tárca tavaly nyáron és ősszel tizennégy szakmai szövetséggel, érdekképviselettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást. Az immár tizenhat együttműködő szervezet fele a közlekedés, logisztika területén tevékenykedik. Az újonnan csatlakozók mellett az ágazathoz kötődik a Hungrail - Magyar Vasúti Egyesület, a Logisztikai Egyeztető Fórum, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestülete, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Magyar Útügyi Társaság és a Volán Egyesülés is.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)