Egészségügyi központtal és konferenciateremmel bővülhetett az Új Széchenyi Terv támogatásával a zsámbéki Espa Bio & Art Hotel. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár, Csenger-Zalán Zsolt polgármester és Russói Tamás szállodaigazgató közösen vágták át a szalagot a szálloda újonnan épült szárnyának megnyitóján 2013. március 22-én.

A hotel csaknem 90 millió forintot nyert el gyógyturisztikai bővítésre az Új Széchenyi Terv keretében. A fejlesztési forrásnak köszönhetően kialakítottak egy 176 m2 alapterületű, öt kezelőhelységből álló egészségügyi központot, és létrehoztak egy 100 m2-es konferenciatermet. Akadálymentesítést és környezetrendezést is végeztek, növelték a megújuló energia felhasználásának mértékét.

Fotó: Bartolf Ágnes

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében többek közt azt mondta, hogy Magyarország számára kiemelten fontos az idegenforgalmi beruházások támogatása.

„Hazánkban közel 330 ezer ember dolgozik a turizmus területén, és a fejlesztéseknek köszönhetően jó eséllyel növekedhet ez a szám”– fejtette ki beszédében Csepreghy Nándor. A gyógyturisztikai beruházás eredményeként a szálloda évente 200-300 vendéggel szeretné növelni forgalmát, ami lehetőséget nyithat újabb munkahelyek teremtésére is.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)