Megkezdődhet a munka a Prospera Europe Kft. hevesi gyártócsarnokában, miután megtörténtek az Új Széchenyi Terv keretében finanszírozott eszközbeszerzések az üzemben. A fémmegmunkálással foglalkozó cég 2013. március 28-án tartott csarnokavató ünnepségén Heves város polgármestere mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor is köszöntötte a megjelenteket.

Az üzemben az Új Széchenyi Terv keretében elnyert csaknem 83 millió forintos támogatás segítségével létrehozott több mint 1300 négyzetméteres gyártócsarnok mellett csúcstechnológiájú gépek beszerzése is megvalósult. A beruházás eredményeképp a vállalat 11 új munkahelyet teremtett.

Csepreghy Nándor a csarnokavató ünnepségen mondott köszöntőjében kiemelte a gazdaságfejlesztés fontosságát: „A kormány határozott célja, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési periódusban a rendelkezésre álló támogatások mintegy 60%-át közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítsa.” Heves város polgármestere, Csáky Zsigmond beszédében azt emelte ki, hogy a városba érkező cégek fontos szerepet töltenek be a település életében, ezen belül is a munkahelyteremtésben.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)