Országszerte 38 helyszínen látták vendégül Bringás reggelire a munkahelyükre kerekezőket 2014. május 8-án.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub közös szervezésében megvalósuló Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány hagyományos programjának központi rendezvényén Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fontos feladatának tekinti a kerékpáros közlekedés fejlesztését. A tárca az éghajlatvédelmet támogató egyéb intézkedései mellett a továbbiakban is segíti a Bam! megvalósítását.

A kerékpározás elterjedése hozzájárulhat az energiahatékonyság növeléséhez, a kőolajfüggőség és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez – mondta Hizó Ferenc. Ezt igazolják a tavalyi Bam! kampány adatai is, melyek szerint a résztvevők 206 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört a kampányidőszak alatt – tette hozzá.

Kép letöltéseFotó: Bartolf ÁgnesLászló János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke örömét fejezte ki, hogy a kampány kezdete óta eltelt két hétben közel 7000 résztvevő regisztrált a Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány honlapján.

A kerékpáros közösség összefogásának eredményeként a Bam! Bringás reggeli vált a kampány egyik legnépszerűbb eseményévé: a reggeliztető pontok száma országos szinten immáron közel negyven (térkép: http://bit.ly/1kUfvn6). A Bam! Bringás reggelik megvalósításában a Kerékpárosklub önkéntesei mellett idén szerepet vállalt a MÁV, a Nemzeti Környezeti Intézet több helyi szervezete, több fővárosi és vidéki önkormányzat, valamint egyéb intézmények és cégek.

Kép letöltéseFotó: Bartolf ÁgnesA szervezők idén is több újdonsággal és játékkal várják a résztvevőket, köztük egy új mobiltelefonos applikációval. Minden játékos, aki május 30-ig nyolc bringás alkalmat regisztrál közlekedési naptárjában a bringazzamunkaba.hu weboldalon, ajándékot kap – mondta László János.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)