A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága felhívást tesz közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága felhívja az utazásszervező és - közvetítő tevékenységről szóló 213/1996 (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett utazásszervezők figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs szándékukat 2014. július 11-ig küldhetik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága felé.

A regisztrációhoz a lap jobboldalán található, letölthető regisztrációs nyilatkozat és adatlap kitöltése és megküldése elektronikusan az [[[AAtIGDX3lzjYW5kcmVhLm5lbWVzQG5nbS5nb3YuaHU=]]] és a [[[pGNiWkFHFJgm5MNRiicml0YS5rb3ZhY3MyQG5nbS5nb3YuaHU=]]] e-mail címre szükséges 2014. július 11-ig.

A jelentkező utazási vállalkozások adatai – az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat értelmében – a regisztrációt követően megküldésre kerülnek a Kínai Turisztikai Hatóság, valamint az Európai Bizottság illetékes szervei részére, mely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására.

A korábbi, felhívás mellett szereplő 2013-as ADS-listán már szereplő utazásszervezők részére nem szükséges az újbóli regisztráció; a 2014. augusztus végén átadásra kerülő, aktualizált utazási irodai listán – ellenkező jelzés hiányában – továbbra is szerepelni fognak.

Amennyiben az előző regisztráció óta eltelt időszakban a korábbi ADS-listás vállalkozás valamely adatában változás következett be, azt szintén a regisztrációs nyilatkozat és adatlap kitöltésével kérjük jelezni.

Az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat hivatalos angol nyelvű szövege elérhető a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján (www.kormany.hu).

Budapest, 2014. május 26.

(Nemzetgazdasági Minisztérium, Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkárság)