Turisztikai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium és az albán Városfejlesztési és Turisztikai Minisztérium. A dokumentumot Eglantina Gjermeni, Albánia városfejlesztési és turisztikai minisztere és dr. Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár írta alá, aki hangsúlyozta, hogy a megállapodás eredményeként erősödhetnek a két ország közötti turisztikai kapcsolatok.

A megállapodás értelmében a felek támogatják, hogy a két ország turisztikai vállalkozásai és szakemberei részben tanulmányutak, részben oktatási programok keretében osszák meg egymással az ágazattal kapcsolatos aktuális információikat, tudásukat. Az albán fél fokozottan számít az egészségturizmus és a turisztikai brandek építése területén meglévő magyar tapasztalatok megismerésére.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly

A megállapodás arról is szól, hogy ösztönözni szükséges az egymás turisztikai kiállításain és szakvásárain való részvételt, valamint az ágazati oktatási intézmények közötti együttműködést és a diák-csere programokat. Mindkét fél reményének adott hangot, hogy a két ország közötti együttműködés szorosabbra fűzése új fejezetet nyithat a turizmusban érdekelt vállalkozások közös munkájában is.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)