A kormány 2014 és 2020 között az uniós források 60%-át gazdaságfejlesztési programokra fordítja, melyek között kiemelt szerepet kap a hazai kis és középvállalkozások támogatása és fejlesztése – mondta Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Piac & Profit közös konferenciájának megnyitóján, Budapesten.

Az EU-pályázatok fóruma című rendezvényen Komoróczki István hangsúlyozta, a most induló uniós költségvetési időszakban fontos stratégiai cél a jelenlegi vállalkozások megerősítése és az új cégek megjelenésének ösztönzése. A piacépítést, termelést, beszerzést segítő összefogások támogatásával együttműködésre, az új piacokra való belépés, a minőségi fejlesztések előtti akadályok lebontásával a kihíváskeresésére motiváljuk a cégeket. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében a vállalkozások fejlődését, növekedését, hatékonyságát támogató pályázatokra számíthat a KKV-szektor.

A kormány március 7-én elküldte Brüsszelbe a Partnerségi Megállapodást, ettől számítva három hónapon belül az egyes operatív programokat is be kell nyújtanunk. Jelenleg zajlik a programok véglegesítése, ezért a pályázatok kiírására leghamarabb ősszel kerülhet sor.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)