Ha úgy érzi, hogy vállalkozása csak a jól megszokott köröket futja, szerezzen új információkat, látogasson el az „Európai KKV Hét 2013” rendezvénysorozatra!

Az Európai Bizottság immár ötödik alkalommal hirdeti meg az Európai KKV Hetet. A projekt koordinátori feladatait Magyarországon a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network látja el.

Ha rendezvényt kíván szervezni a projekt céljai mentén 2013. április 25 - december 31. közötti időszakban, úgy regisztrálhatja az eseményt az Európai Vállalkozási Hét kampányba, amelynek elfogadását követően feltüntetheti a hivatalos rendezvénylogót dokumentumain.

Magyarország az előző években már csatlakozott a kezdeményezéshez, 2012-ben hazánkban 52, míg összeurópai szinten 1438 rendezvényt bonyolítottak le a KKV Hét égisze alatt.
A kis- és középvállalkozások a kampánynak köszönhetően számos információt, tanácsot, támogatást és ötletet kaphatnak, amelyek segítségével fejleszthetik tevékenységüket.

A regisztrációt az Európai Bizottság honlapján lehet magyar nyelven megtenni:

http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/sme-week/index_hu.htm
(baloldali menüből kiválasztva a „Regisztrálja rendezvényét” menüpontot)

A rendezvények lehetnek többek között konferenciák, tréningek, workshopok, kiállítások vagy vállalati nyílt napok is.

A rendezvények céljaival kapcsolatos elvárás:

  • a vállalkozói lét népszerűsítése új és már tapasztalt vállalkozók, vállalkozások körében;
  • információnyújtás az európai, nemzeti, regionális és helyi szinten elérhető támogatásokról.

A regisztráció november 30-ig lehetséges és az adott rendezvény időpontja előtt legkésőbb egy hónappal szükséges.

Az Európai KKV-hét céljai:

Tájékoztatás: információk arról, hogy az EU és az egyes nemzeti hatóságok milyen segítséget kínálnak a kisvállalkozásoknak, tájékoztatás azokról a támogatási és forráslehetőségekről, amelyek európai, nemzeti, regionális és lokális szinten a vállalkozások rendelkezésre állnak.

Támogatás: partneri kapcsolat kialakítása az Európai Unió intézményei és a kis- és középvállalkozások között, hangsúlyozva, hogy a versenyképes KKV-k mind a nemzetgazdaságokat, mind Európát erősebbé teszik.

Inspiráció: a működő kis- és középvállalkozások ösztönzése látókörük kiszélesítésére, vállalkozásaik továbbfejlesztésére és tevékenységüknek a határokon túli kiterjesztésére.

Megosztás: a vállalkozással kapcsolatos vállalkozói ötletek, tapasztalatok, legjobb gyakorlatok kölcsönös megismerése és terjesztése.

Bátorítás: a fiatalok meggyőzése arról, hogy a vállalkozói létforma vonzó karrierlehetőség, a női vállalkozások ösztönzése, valamint a vállalkozói létforma európai szintű népszerűsítése.

A kampány hangsúlyt helyez továbbá a vállalkozások alapításával, működésével, továbbfejlesztésével, az újrakezdéssel kapcsolatos lehetőségek bemutatására.

A rendezvénysorozattal Európa kifejezi elismerését a vállalkozásoknak a munkahelyteremtésben, az innovációban és a versenyképességben vállalt szerepükért. Az Európai KKV hét része az Európai

Kisvállalkozói Intézkedéscsomagnak (Small Business Act), amely a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatos első átfogó szabályozási keretet jelenti az Európai Unió és tagállamai számára.

A magyarországi érdeklődők megtalálhatják egy nemzetközi adatbázisban, hogy mely eseményen kívánnak részt venni, és regisztrálhatnak is:

http://ec.europa.eu/enterprise/intsub/sme-week/index.cfm?fuseaction=sme.searchForm&lng=hu

A 27 tagország és 10 meghívott ország részvételével zajló programsorozat központi eseményeire 2013. november 25-30. között kerül sor Brüsszelben, valamint a 2013. második félévben soros elnökséget biztosító Litvániában.

További információt a két hazai koordinátor tud biztosítani:

Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network - Mészáros Mónika Alíz (tel.: 36-1- 872-6547, e-mail: [[[pZMGHGzgYVA3OT0bW9uaWthLm1lc3phcm9zQGhpdGEuaHU=]]])

és

Nemzetgazdasági Minisztérium - dr. Billo Kármen (tel.: 36-1-374-2582, e-mail: [[[YXKFEeFrrFJ9Z2YcrmxGla2FybWVuLmJpbGxvQG5nbS5nb3YuaHU=]]])

Reméljük, Ön is bekapcsolódik a rendkívül hasznos programsorozatba, regisztrálja rendezvényét és/vagy a résztvevők között köszönthetjük!

(Nemzetgazdasági Minisztérium)