Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a magyar standot a Tel-Avivban zajló MIXiii innovációs konferencián és szakvásáron. A rendezvény a technológiai és az üzleti szféra egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje.

A MIXiii három, évenkénti rendszerességgel megtartott konferencia (a Biomed, a High-Tech, valamint az Office of the Chief Scientist) egy nagyszabású rendezvényben történő összevonása, amely közös fórumot, kapcsolatépítési lehetőséget biztosít a tudományos, a technológiai és az üzleti szféra legfontosabb és feltörekvő szereplői számára.

Nikoletti Antal május 19-21. közötti hivatalos látogatásán kétoldalú kormányzati és vállalkozó érdekképviseleti megbeszéléseket folytatott. Találkozott Ohad Cohennel, az izraeli gazdasági minisztérium nemzetközi ügykért felelős helyettes államtitkárával. A felek a tárgyalás során áttekintették a kétoldalú gazdasági kapcsolatok jelenlegi helyzetét, további dinamizálásának lehetőségeit.

Látogatása során a külgazdaságért felelős helyettes államtitkár egyeztetett izraeli nagyvállalatok képviselőivel, valamint az izraeli Gyáriparosok Országos Szövetségének vezetőivel is.

A megbeszélések alkalmat adtak Magyarország gazdasági folyamatainak, gazdaságpolitikai célkitűzéseinek, valamint a gazdasági-befektetési környezetének bemutatására. Emellett kiváló lehetőséget biztosítottak az üzleti döntéshozók, a befektetők, valamint a kormányzati képviselők tapasztalatcseréjére.

(Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság)