Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából miniszteri elismeréseket adott át a közigazgatásban kiemelkedően teljesítő dolgozóknak és a kimagasló tevékenységet végző vállalkozóknak. Az ünnepségen ötvenkilencen Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak, tíz kitüntetett Magyar Gazdaságért Díjat vehetett át.

A nemzetgazdasági miniszter ünnepi beszédében kiemelte: október 23-án mindazok  előtt tisztelgünk, akik életükkel, munkájukkal és hazaszeretetükkel lehetővé tették, hogy megmaradjunk magyaroknak Európában. Az 1956-os októberi forradalom azt üzente a világnak, hogy mi magyarok szabadon, saját törvényeink szerint akarunk élni, a sorsunkat magunk akarjuk alakítani.

Hiszem, hogy mi magyarok képesek vagyunk arra, hogy a 21. században is a sikeres, eredményes nemzetek körébe tartozzunk- folytatta a tárca vezetője. Azok a nemzetek lesznek sikeresek, akik a tudást és tenni akarást le tudják fordítani a mindennapokra, valós teljesítménnyé alakítva azt. Magyarország története számunkra tehát nemcsak a múlt, hanem a jövő is, az a jövő, amit közösen építünk. Éljük meg tehát együtt ünnepünket, de ne csak emlékezzünk, hanem merjük ismét átérezni a függetlenség ízét, a szabadság érzését, a sorsunkról való döntés felelősségét! - hangsúlyozta a miniszter.

Az ünnepségen Varga Mihály ötvenkilenc kormánytisztviselőnek Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át.

A gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenységéért a miniszter Magyar Gazdaságért Díjat adományozott:

Borbély Lászlónak a Sylenta Kft. ügyvezető igazgatójának, Dr. Diós Jánosné Benedek Juditnak a Dinax Kft. kereskedelmi igazgatójának, Kovács Vincének a Riskó Kft. ügyvezetőjének, Ormos Istvánnak a Duna Autó Zrt. vezérigazgatójának, Szabó Lajosnak a Welltone-1991 Vendéglátó Kft. tulajdonosának, Sári Zsoltnak a Garancia Út Kft. ügyvezetőjének, Tóth Sándornak a Pásztor-Hús Kft tulajdonosának, Zele Sándornak a ZELE-BAU Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjének, Szabóné Hegedűs Ilonának a Tengely-Közmű Kft. ügyvezető-igazgatójának és Kurucz István egyéni vállalkozónak.

A kitüntetettek névsora a csatolt mellékletben található.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)