Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság

Dr. Czomba Sándor

foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Videók

Gépgyártó üzem épült Miskolcon

Gépgyártó üzem épült Miskolcon2014. május 7.

Gépgyártó üzemet épített Miskolcon a német Gustav Wolf GmbH cégcsoport, a mintegy 140 millió forintba került csarnokot szerdán adták át a város mechatronikai ipari parkjában, a társaságnak ez már a második gyára itt. A húsz embert - mérnököket, szakmunkásokat - foglalkoztató üzem avatásán Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár úgy fogalmazott: új munkahelyek teremtésénél nincs jobb üzenet, s mivel Miskolc korábban a gépipar egyik meghatározó térsége volt, ezért is jó, hogy ez az iparág továbbra is fennmarad.
Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny2014. április 14.

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.
Elbírálták a kkv-knak kiírt munkahelyteremtő pályázatot

Elbírálták a kkv-knak kiírt munkahelyteremtő pályázatot2014. április 2.

Megszületett a döntés a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kiírt idei munkahelyteremtő beruházási pályázat nyerteseiről, 1254 vállalkozás kap összesen 13 milliárd forint támogatást, ami 6541 új munkahely létrehozását segíti - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Hajléktalanokat foglalkoztató üzemet és dísznövényházat adtak át a Ferencvárosban

Hajléktalanokat foglalkoztató üzemet és dísznövényházat adtak át a Ferencvárosban2014. április 1.

Hajléktalanokat foglalkoztató brikettáló üzemet és dísznövényházat adtak át kedden Budapesten a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. területén "Az utcáról a munka világába" mintaprojekt keretében.
Nyolcszáz dolgozóval bővíti létszámát a kisvárdai Master Good Kft.

Nyolcszáz dolgozóval bővíti létszámát a kisvárdai Master Good Kft.2014. március 21.

A következő négy évben összesen nyolcszáz dolgozóval növeli létszámát a több mint 1200 embernek munkát adó, baromfitenyésztéssel és feldolgozással foglalkozó Master Good Cégcsoport - jelentették be a nemzetgazdasági tárca és a vállalatcsoport képviselői sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán pénteken.
A kormány célja az, hogy 4 milliónál több foglalkoztatott legyen

A kormány célja az, hogy 4 milliónál több foglalkoztatott legyen2014. március 20.

A kormány célja az, hogy a foglalkoztatottak száma meghaladja a 4 milliót, a munkanélküliek aránya pedig 4 százalék alatt maradjon - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, a Parafix Hungária Kft. által megvásárolt üzemépület avatásán, Budapesten.
Újabb szerződéseket írtak alá a Nők 40+ program keretében

Újabb szerződéseket írtak alá a Nők 40+ program keretében2014. március 18.

Három újabb szerződést írtak alá a nők negyvenéves szolgálati jogviszonyának megszerzését segítő Nők 40+ program keretében kedden Budapesten.
Elindult a regisztráció a Diplomamentő programra

Elindult a regisztráció a Diplomamentő programra2014. március 13.

Csütörtöktől lehet regisztrálni a kormány által indított Diplomamentő programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok - hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot indít a kormány Közép-Magyarországon

A fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot indít a kormány Közép-Magyarországon2014. március 6.

A kormány 830 millió forintos kerettel programot indít a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására a Közép-magyarországi régióban - közölte a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) csütörtökön az MTI-vel.
Még nem volt ekkora érdeklődés a kkv-nak indított munkahelyteremtő pályázat iránt

Még nem volt ekkora érdeklődés a kkv-nak indított munkahelyteremtő pályázat iránt2014. február 25.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára szerint eddig még soha nem volt ekkora érdeklődés a kis- és középvállalkozásoknak (kkv-nak) indított munkahelyteremtő pályázatok iránt, a kormány 2014-ben 13 milliárd forintot szán erre a célra,és az idén minden eddigit meghaladó, 27,7 milliárd forint támogatási igényt jeleztek a vállalkozások.
A lakhatási támogatást már több mint 1500-an vették igénybe

A lakhatási támogatást már több mint 1500-an vették igénybe2014. február 18.

A program elindítása, 2012 október eleje óta már több mint 1500-an vették igénybe a lakóhelyüktől távol dolgozók lakhatási támogatását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten.
Januárban ezren igényelték a gyed melletti munkavégzés lehetőségét

Januárban ezren igényelték a gyed melletti munkavégzés lehetőségét2014. február 14.

A gyed extra hatására a hat év alatti gyermeket nevelő nők foglalkoztatási rátája 2015-re elérheti a 40 százalékot - mondta Szalai Piroska miniszteri biztos sajtótájékoztatón, pénteken.
Valódi megoldások születtek a kisgyermekesek foglalkoztatottságának növelésére

Valódi megoldások születtek a kisgyermekesek foglalkoztatottságának növelésére2014. február 13.

Szalai Piroska a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos a MUNKA - CSALÁD egyensúly című konferencián hangsúlyozta, hogy a GYED extra bevezetésével a kormány célja az volt, hogy javítson a kisgyermekes nők és családok helyzetén.
A fiatalok vállalkozóvá válását 6,9 milliárdos forrás segíti

A fiatalok vállalkozóvá válását 6,9 milliárdos forrás segíti2014. február 10.

A fiatalok vállalkozóvá válását 6,9 milliárd forintos forrás segíti, a cél a magyar fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek szélesítése - mondta Czomba Sándor hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
200 milliárd forint segíti a fiatalok elhelyezkedését 2014 és 2020 között

200 milliárd forint segíti a fiatalok elhelyezkedését 2014 és 2020 között2014. február 7.

A 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban Magyarország a foglalkoztatási célokra rendelkezésére álló 600 milliárd forint egyharmadát a 15-24 éves fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítására szeretné fordítani, és ezzel mintegy 150 ezer fiatal munkába állását segíti majd - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára pénteken Budapesten.
A járműipar fontos szerepet játszik a foglalkoztatásban

A járműipar fontos szerepet játszik a foglalkoztatásban2014. január 31.

Magyarországon a járműipar fontos szerepet játszik a gazdaság és a foglalkoztatás bővítésében - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Magyar Tudományos Akadémián rendezett járműipari konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.