Az ILO Közép- és Kelet-Európai Iroda és Szakértői Csoport a Méltányos Munkáért (ILO-DWT) - Budapest.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet az Aktív Partnerségi Program keretében Multidiszciplináris Tanácsadó Csoportokat hozott létre a világ 14 régiójában. E politika célja az volt, hogy közelebb vigye az ILO tevékenységét a kormányokhoz, a munkaadói, munkavállalói szervezetekhez az egyes tagállamokban. Az új elképzelés, - amelynek központi gondolata a folyamatos párbeszéd és interakció volt - az ILO-n belüli kapcsolatokra és a tripartit együttműködésre egyaránt vonatkozott. A Szakértői Csoportok felállításának célja az volt, hogy megerősítsék az ILO tanácsadói és technikai segítségnyújtó szerepét összhangban a nemzetközi munkaügyi normákkal.

Az ILO az aktív partneri kapcsolatok politikája keretében Budapest előnyös infrastruktúrájának és nem utolsósorban eredményeink elismeréseképpen az egyik irodát Budapestre telepítette. A budapesti székhelyű Iroda 1993-ban kezdte meg működését. Jelenleg az alábbi országok tartoznak a működési körébe: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Koszovó.

Az Irodában jelenleg a következő területeken dolgoznak szakértők: munkaadói és munkavállalói tevékenységek, társadalombiztosítás, munkaerő-piaci politikák, munkavédelem, nemek közötti egyenlőség és munkaügyi kapcsolatok.

A tanácsadó iroda igazgatója 2008. december 1 és 2013. június 15. között Mark Levin volt. Az új igazgató kijelölése még folyamatban van.

Az ILO-DWT elérhetőségi adatai:

1066 Budapest Mozsár u. 14

Tel: (+36 1) 301 4900

Fax: (+36 1) 353 3683

E-mail: [[[gXEqCdyBzuvk8504YWEjmYnVkYXBlc3RAaWxvLm9yZw==]]]

www.ilo-ceet.hu

(Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság)