Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Szatmáry Kristóf

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Nagyon jól kezdték az évet az exportáló vállalkozások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. június 2. 9:27

Az első negyedéves adatok szerint 20,8 milliárd euró értékben adtunk el különféle árukat a nemzetközi piacokon. Külföldi vevőink főleg a járműipar, a gépgyártás és az élelmiszeripar termékeit keresték.

Rekordmértékű beruházás növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. május 30. 9:10

2014 első negyedévében 22,6 százalékkal nőttek a beruházások az előző év azonos időszakához képest. Míg az ezt megelőző negyedév csaknem 15 százalékos bővülése 10 éves rekordot jelentett, a most publikált adatok soha nem tapasztalt növekedést mutatnak. A sorozatban negyedik negyedéve tartó folyamatos bővüléshez a legfontosabb nemzetgazdasági ágak járultak hozzá, ami azt bizonyítja, hogy a magyar gazdaság növekedése erős szerkezeten alapul.

Kilenc hónapja folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. május 28. 9:06

A februári 8 éves csúcsot jelentő növekedést követően ismét rekordot döntött a kiskereskedelmi forgalomnövekedés, amely az mutatja, hogy tartós és folyamatos a belső fogyasztás erősödése. A kiskereskedelmi forgalom 8,5 százalékos márciusi bővülését a rezsicsökkentés, a családi adókedvezmények, a foglalkoztatás rekordmértékű bővülése, a reáljövedelmek növekedése és a fogyasztói bizalom javulása segítette. A növekedéshez hozzájárult, hogy az online pénztárgéprendszernek köszönhetően fehéredik a gazdaság.

Bővülő gazdasági kapcsolatok Izraellel

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. május 22. 11:25

Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a magyar standot a Tel-Avivban zajló MIXiii innovációs konferencián és szakvásáron. A rendezvény a technológiai és az üzleti szféra egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje.

Hároméves rekord az ipari termelés bővülésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 14. 10:04

A februári 8,1 százalékos növekedést követően 2014 márciusában az ipari termelés 10,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, ami három éves csúcsot jelent az ipar bővülésében. A frissen megjelent adatok a Kormány aktív iparpolitikájának sikerét mutatják, amelynek célja, hogy a következő években az ipari termelés hozzájárulása a nemzeti össztermékhez egész Európában Magyarországon legyen a legmagasabb – közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Az export növekedésével tovább bővült hazánk külkereskedelmi többlete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 5. 9:06

Magyarország külkereskedelmi forgalma továbbra is növekvő pályán áll: idén februárban a kivitel 8 százalékkal, a behozatal pedig 7,8 százalékkal nőtt 2013 azonos időszakához képest. A növekvő teljesítménynek köszönhetően hazánk külkereskedelmi többlete 112 millió euróval több volt, mint egy évvel korábban, azaz csaknem 760 millió eurót tett ki.

Az Európai Bizottság ismét a nemzetközi nagyvállalatok érdekeit helyezte előtérbe

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 24. 15:19

Az Európai Bizottság ismét a nemzetközi nagyvállalatok érdekeit helyezte előtérbe a magyar kisvállalkozásokkal szemben, amikor kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a hatályos kereskedelmi szabályozás miatt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI megkeresésére.

8 éves csúcson a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 24. 9:08

A kiskereskedelmi forgalom 8 hónapja tartó növekedése februárban is folytatódott: a 6,7 százalékos bővülés - a tavalyi év azonos időszakához képest - 2006 óta nem látott mértékű, nyolcéves csúcsot jelent a belső fogyasztásban. Az adatok azt mutatják, hogy a háztartások fogyasztása tovább élénkült, ami többek között a rezsicsökkentésnek, a családi adókedvezménynek, az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremelésének, a foglalkoztatás rekordmértékű bővülésének, a reáljövedelmek növekedésének és a fogyasztói bizalom javulásának köszönhető.

Kiugró építőipari teljesítmény februárban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 12:19

28,3%-kal magasabb idén februárban az építőipar termelése az egy évvel korábbinál. Sorozatban tizenharmadik hónapja mutat növekedést az építőipar éves összehasonlításban, és februárban is folytatódott a korábbi hónapok kedvező, 10%-ot meghaladó növekedési tendenciája - hangsúlyozza Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.