Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Orbán Gábor

adó - és pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Az adópolitikának segítenie kell a kkv-k fejlődését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 15:40

A kis- és középvállalkozások (kkv) fejlődését elősegítő adópolitika fontosságát hangsúlyozta Pankucsi Zoltán pénteken, az Adózás Európában címmel megrendezett VIII. Nemzetközi Adókonferencián, ahol elmondta, hogy a foglalkoztatást és a beruházást ösztönző elemek bővítése mellett folyamatosan törekedni kell az adó- és az adminisztrációs terhek csökkentésére.

Ismét Európa élmezőnyében vagyunk

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 4. 9:17

Magyarország bruttó hazai terméke 3,5 százalékkal nőtt 2014 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Hazánk gazdasági teljesítménye 1,1 százalékkal bővült az előző negyedévhez viszonyítva. Nemzetközi összevetésben a magyar gazdaság negyedéves alapú növekedése – holtversenyben Lengyelországgal – a legmagasabb volt az Európai Unióban. A részletes adatok megegyeznek az előzetes adatokkal.

Több tízmilliárddal nőtt az állam bevétele az online pénztárgépeknek köszönhetően

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. május 29. 10:53

A korábbi évek trendjéhez képest kiugróan nagyobb áfát vallottak be a kereskedők az első negyedévben, amely egyértelmű jele a gazdaság fehéredésének.

Magyarország kitart a hazai jövedéki adó szabályozás mellett

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 16:01

A Kormány nem kívánja módosítani a jövedéki adóról szóló törvényt, álláspontja szerint a Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek megfelelnek a közösségi jognak.

Újabb lépcsőfok az adóelkerülés elleni harcban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 15:45

A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között meginduljon az automatikus adóügyi információcsere.

A kormány elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. április 10. 10:23

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek hazánkban.

Újra összeült a Pénztárgép Munkabizottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 8:42

Már 65 ezer online kassza üzemel hazánkban. A rendszer üzemszerűen beindult, összesen 152 millió bizonylat érkezett a NAV-hoz eddig, 353 milliárd forint bruttó értékben. A Munkabizottság tagjai már az ülés kezdetekor megállapodtak abban, hogy legfőbb prioritás továbbra is az, hogy az átállás a lehető legegyszerűbben, a vállalkozók, kereskedők számára minél kevesebb problémával valósuljon meg.

Az IMF-től való elszakadás számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. március 26. 13:49

Számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette, hogy Magyarország az utóbbi években folyamatosan elszakadt a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), az IMF-hitel tavalyi előtörlesztése pedig befektetői szempontból fontos bizalomépítő lépés volt - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán Gábor: kamatot csak hitellehívás után kell fizetni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. március 14. 11:36

A paksi bővítéssel kapcsolatos orosz hitel után kamatot csak azt követően kell fizetnie Magyarországnak, hogy valamekkora finanszírozást már lehívott, és csakis a már lehívott összeg után - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-vel pénteken. Orbán Gábor egyben megerősítette, hogy a paksi bővítésre az orosz féllel kötött pénzügyi megállapodásban rögzített finanszírozási konstrukció rendkívül kedvező magyar szempontból.