A kormány a támadások ellenére is építeni fogja az országot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a felcsúti faluház avatásán.

A kormányfő beszédében úgy fogalmazott, azon dolgoznak, hogy magyarnak lenni továbbra is felemelő érzés legyen, és legyen kifizetődő is, ezért "akármilyen kritikáknak is vetnek bennünket alá, akárhogy gúnyolódnak, akárhogy támadnak is, az országot építeni fogjuk. Itt Felcsúton és az ország minden pontján".

Kiemelte, Magyarországon ma még nem igaz az a mondás, hogy minőségi életet igazán csak vidéken lehet élni. Nagyon sok településen kell még faluházakat, közösségi tereket kialakítani ahhoz, hogy az emberek úgy érezhessék, bár falun élnek, mindenhez hozzáférnek, amihez a fővárosiak - mondta.

Kép letöltéseFotó: Botár GergelyOrbán Viktor szólt arról is, hogy Magyarország olyan ország, ahol ha a miniszterelnök falujában történik valami, abból politikai ügy lesz. De "sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek, mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is" - mondta.

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP)felcsúti polgármesterre utalva úgy fogalmazott: "még úttörőnyakkendőt sem tudtak a nyakába kötni Lőrincnek, nem csoda, hogy most ugyanazok kötelet emlegetnek, de az sem lesz sikeres".

Kép letöltéseFotó: Botár GergelyA miniszterelnök végül megemlítette azt is, hogy a kormány negyvenmillió forintnyi adósságot vállalt át Felcsúttól.

(MTI, kormany.hu)