A Magyarország és Szaúd-Arábia közötti vízügyi és energetikai együttműködés lehetőségeiről tárgyalt szerdán Budapesten Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Mohamed al-Szaúd, a szaúd-arábiai vízügyi és energetikai tárca miniszterhelyettese.

Fülöp Judit, Szijjártó Péter sajtófőnöke az MTI-nek küldött tájékoztatásában hangsúlyozta: Szaúd-Arábia a második legjelentősebb kereskedelmi partnere Magyarországnak az arab világban, az együttműködés fejlesztésének legtöbb lehetőséget kínáló területe pedig a vízgazdálkodás és a villamos energia.

Kép letöltéseFotó: Botár GergelyKifejtette: a Fővárosi Vízművek már rendelkezik a szaúd-arábiai működést lehetővé tevő előminősítéssel, és előrehaladott tárgyalásokat folytat városüzemeltetési és szennyvízkezelési projektekről.

Az arab ország villamosvezeték-hálózatának nagymértékű modernizációja során pedig az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. egy szaúdi vállalattal közösen indul a tendereken - ismertette.

Kép letöltéseFotó: Botár GergelyAz együttműködés részleteiről jövő héten tárgyal Budapesten a magyar-szaúdi gazdasági vegyes bizottság, amelynek magyar társelnöke Szijjártó Péter.

(MTI)