A most befejeződött gazdasági konzultációban a végleges adat szerint 698 ezer 780 kérdőív érkezett vissza. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke úgy fogalmazott: „ez európai összevetésben kiemelkedő siker”.

A sajtófőnök arra a kérdésre, hogy az előző konzultációk adataival összevetve is sikert lát-e, azt válaszolta: „a mostani és a korábbi nemzeti konzultációkban visszaküldött kérdőívek száma témafüggő; egyes konzultációs témákra több, másokra kevesebb válasz érkezik”.

Havasi Bertalan hozzátette: folyamatosan tartanak hasonló nemzeti konzultációkat a következő időszakban is, hamarosan várható az újabb kérdéssor, hiszen a miniszterelnök és kormányának politikája az emberek megkérdezésén, az együttdöntésen alapul.

Ezután is mindenkinek joga és lehetősége lesz beleszólni a legfontosabb kérdések eldöntésébe – szögezte le.

A blog beszámolója szerint a kérdőívek feldolgozása folyamatban van, a kiértékelés szeptember 20-áig fejeződik be. A konzultációra 976 millió forintot különített el a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A sajtófőnök tájékoztatásából kiderült, hogy az előirányzott összeget felhasználták. A válaszküldemények megsemmisítése szeptember 18-án kezdődik, a végrehajtással az adatgazda Miniszterelnökség a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát bízza meg.

(MTI)