Győri Enikő a Külügyminiszter EU-ügyekért felelős államtitkára, Bakos Piroska uniós elnökségi szóvivő és Gál Helga, a Külügyminisztérium sommelierje „Ezt főztük (ki) Európának – avagy az uniós elnökség kulisszatitkai” című könyve a közelmúltban jelent meg. A szerzők a 83. Ünnepi Könyvhét során 2012. június 9-én dedikálták a kötetet.

Ezt főztük (ki) Európának – avagy az uniós elnökség kulisszatitkai címmel sok fotóval és ételrecepttel illusztrált kiadványban osztja meg a 2011. első félévi EU-elnökség során szerzett nem mindennapi élményeit Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár, Bakos Piroska szóvivő és Gál Helga sommelier.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára, Bakos Piroska, a magyar EU-elnökség szóvivője és Gál Helga sommelier (MTI Fotó: Máthé Zoltán)A könyv azt igyekszik megmutatni, hogy végül mit is főztünk (ki) Európának. Negyven olyan étel receptje szerepel a kötetben, amelyeket egy-egy gálavacsorán kóstoltak az uniós tagállamok miniszterei. Az olvasók megtudhatják azt is, milyen magyar borokat szolgáltunk fel a magas rangú vendégeknek. Emellett felvillantja az elnökségi időszak és a felkészülés hangulatát három, az elnökségben kulcsszerepet betöltött hölgy, Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára, Bakos Piroska televíziós-rádiós műsorvezető, elnökségi szóvivő és Gál Helga, az elnökség sommelierje, szemszögéből, néhány, szintén kulcsfontosságú munkatárs segítségével.

(Külügyminisztérium)