Az Olasz Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Maria Assunta Accili nagykövet az Olaszország Csillagrendje parancsnoki fokozatával tüntette ki Prőhle Gergelyt, a Külügyminisztérium helyettes államtitkárát.

A kitüntetés indoklásában a nagykövet kiemelte, hogy a helyettes államtitkár az elmúlt években sokat tett a kétoldalú kapcsolatok alakításáért, elsősorban a közelmúltban véget ért olasz – magyar kulturális évad szervezése és lebonyolítása során, valamint a Közép-Európai Kezdeményezés szervezetének megújításával a magyar elnökségi periódusban.

Kép letöltéseFotó: Árvai KárolyPrőhle Gergely a kitüntetést megköszönve kihangsúlyozta, hogy a kétoldalú kapcsolatok dinamizálása számokban is kifejezhetően pozitív hatást gyakorolt a gazdasági együttműködésre, örvendetesen nőtt a Magyarországra látogató olaszok száma.

A Közép-Európai Kezdeményezés pedig mindig is sokat köszönhetett Olaszország aktív részvételének, amihez – magyar kezdeményezésre – most már a visegrádi négyek munkája is hozzájárul.

Kép letöltéseFotó: Árvai KárolyA kulturális diplomácia eddig is fontos területe volt a Külügyminisztérium tevékenységének, s ez a jövőben még inkább így lesz.

(MTI)