A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására kiírt pályázat benyújtási határideje 2014. április 13-ra módosult.

A nyerteseket hazai forrásból támogatja a minisztérium; összesen 50 millió forintra lehet pályázni roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására.

Tavaly a 251 beérkezett pályázatból 142 nyert el támogatást. A pályázat keretében két komponens valamelyikére nyújtható be pályázat. Az „A” komponens a roma képzőművészet és irodalom támogatására irányul, és a művészek és művek bemutatására teremt alkalmat. A „B” komponens kulturális események támogatására pályázható meg. A pályázat keretében a roma művészek műveinek és roma vonatkozású művek bemutatására – időszaki kiállítások, irodalmi estek, felolvasások, filmbemutatók, színházi- és táncelőadások útján –, illetve a helyi szintű közösségfejlesztésre és a roma kultúra bemutatására, megismertetésére lehet támogatást nyerni.

Közös célunk az, hogy jelen pályázat emelni tudja a roma kultúra megbecsülését, elősegítse annak megfelelő rangra emelését.

A pályázat az alábbi linken tekinthető meg: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/roma_kultura2/.

(Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)