Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

szociális és családügyért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Szociális ügyek, Családügyek

Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

Videók

Találkozzunk a fogyatékossággal élő fiatalokkal!

Találkozzunk a fogyatékossággal élő fiatalokkal!2014. május 29.

"Nagyon fontos, hogy mindazok, akik szeretnének tenni a fogyatékossággal élő fiatalokért, keressék az alkalmat, hogy találkozhassanak velük" – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a győri állatkertben. Az intézmény a gyermeknaphoz kapcsolódóan nyílt napot rendezett fogyatékossággal élő fiatalok számára.
Átadták a családbarát munkahely díjakat

Átadták a családbarát munkahely díjakat2014. május 28.

Idén a XVI. kerületi önkormányzat kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkárságától a Családbarát munkahely különdíjat a költségvetési szervek kategóriájában - közölte Soltész Miklós államtitkár a szerdai díjátadó rendezvényen. Családbarát munkahely díjat kapott még a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Márianosztrai Fegyház és Börtön is.
A kormány megerősítette az örökbefogadó és nevelőszülőket

A kormány megerősítette az örökbefogadó és nevelőszülőket2014. május 21.

A kormánynak köszönhetően szemléletváltás történt a gyermekvédelem területén – hangsúlyozta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára.
Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra

Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra 2014. május 15.

Csaknem 11 ezer családnak jelentett segítséget a GYED Extra január 1-jei bevezetése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára.
Fogyatékossággal élők és épek közös rekordkísérlete

Fogyatékossággal élők és épek közös rekordkísérlete2014. május 14.

A Kézenfogva Alapítvány szombaton a 12 órás tandembiciklizés rekordját szeretné felállítani fogyatékossággal élő és ép jelentkezők részvételével. A szombati rekordkísérlet beharangozó sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, szociális és családügyekért felelős államtitkár elmondta: a Kézenfogva Alapítvány az elmúlt négy évben több mint 320 millió forint támogatást kapott a kormánytól ilyen és ehhez hasonló programokhoz, rendezvényekhez.
Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon

Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon2014. május 8.

Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon, a kutatások szerint már minden harmadik ember végzett segítő tevékenységet; a legtöbben fiatalok, akik elsősorban a szociális, környezetvédelmi területen vállalnak ilyen munkát alkalmi jelleggel, de jellemzően évente többször is - derül ki abból a kutatásból, amelyet Soltész Miklós az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára és Orbán Balázs Századvég Alapítvány kutatási igazgatója ismertetett csütörtökön Budapesten.
Példaértékű a fogyatékkal élők lakhatásának támogatása

Példaértékű a fogyatékkal élők lakhatásának támogatása2014. május 7.

Példaértékű a fogyatékkal élők kiscsoportos lakhatási formáinak támogatása, a támogatott lakhatás, az úgynevezett kitagolás-program, amelyben vezető szerepet tölt be Miskolcon a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorság – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdán, miután meglátogatta az intézményt.
A fogyatékossággal élők munkába állása is javította a fogalkoztatási adatokat

A fogyatékossággal élők munkába állása is javította a fogalkoztatási adatokat2014. április 29.

Az országos foglalkoztatási adatok javulásához a fogyatékossággal élők munkába állása, valamint a női foglalkoztatás eredményei is nagyban hozzájárultak - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára beszélt kedden Budapesten.
Nagy létszámú otthonból lakókörnyezetbe költöznek a szentesi Aranysziget Otthon gondozottjai

Nagy létszámú otthonból lakókörnyezetbe költöznek a szentesi Aranysziget Otthon gondozottjai2014. április 24.

A társadalom erejét mutatja, ha el tudja fogadni, hogy akár az utcán, játszótéren, közintézményekben megjelennek különböző fogyatékossággal élő emberek – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára, amikor bejelentette a szentesi Aranysziget Otthon kiváltási programjának elindítását.
Elismerés a bölcsődei gondozóknak

Elismerés a bölcsődei gondozóknak2014. április 23.

Az első magyarországi bölcsőde megalapításának 162. évfordulóján az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Pro Familiis" Díjjal és miniszteri oklevelek átadásával köszönte meg azoknak a munkáját, akik több évtizedet töltöttek el a kisgyermekek és a családok szolgálatában. A tárca nevében Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár adta át a díjat és a miniszteri elismerő okleveleket Egerben.
Bővült és teljesen megújult a ferencvárosi Manó-lak Bölcsőde Ferencvárosban

Bővült és teljesen megújult a ferencvárosi Manó-lak Bölcsőde Ferencvárosban2014. április 3.

A ferencvárosi bölcsődefejlesztés 163 millió forintos beruházásból valósult meg, ami 40 megújult és további 28 új férőhely létrehozását tette lehetővé – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára. A politikus hozzátette: mindez hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, hiszen hat új munkahelyet is létrehoztak.
Lerakták a nagykanizsai javítóintézet alapkövét

Lerakták a nagykanizsai javítóintézet alapkövét2014. március 31.

Több mint száz fiatalkorú elhelyezését teszi lehetővé és 125 embernek biztosít munkahelyet a Nagykanizsán épülő javító-nevelő intézet, amelynek alapkövét Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára tette le hétfőn.
Támogatás a szülészeti klinikáknak

Támogatás a szülészeti klinikáknak2014. március 25.

A tavaly átadott két diagnosztikai berendezés, valamint az egyetem alapítványai és az Emberi Erőforrások Minisztériumának idei, a Semmelweis Egyetem (SE) I. és II. számú szülészeti klinikáinak nyújtott 10 millió forintos támogatása is azt a célt szolgálja, hogy minél több gyermek születhessen meg egészségesen - mondta Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkára az egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján tartott sajtótájékoztatón.
 Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott két kerületi önkormányzat is

Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott két kerületi önkormányzat is2014. március 24.

Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott a XI. és a XVI. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara valamint öt, megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató cég hétfőn Budapesten.
Fogyatékossággal élők gondozását segítő hidroterápiás részleget adtak át a XXII. kerületben

Fogyatékossággal élők gondozását segítő hidroterápiás részleget adtak át a XXII. kerületben2014. március 20.

Fogyatékossággal élő emberek gondozását, fejlesztését segítő hidroterápiás részleget adott át az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön a XXII. kerületi Reménysugár Habilitációs Intézetben.
Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak szociális területen dolgozók

Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak szociális területen dolgozók2014. március 19.

Március 15-e alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nevében Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár és Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át szociális területen dolgozóknak.