A kormány támogatja az úgynevezett „FECSKE program” országos szintre emelését, aminek köszönhetően tehermentesíteni lehet a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családokat – hangsúlyozta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára.

A Kézenfogva Alapítvány által működtetett FECSKE program (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) olyan hiánypótló szolgáltatás, amely a fogyatékossággal élő gyermekek családjainak életét, társadalmi integrációját segíti. Alapvető feladata, hogy segítse a fogyatékos családtagjukkal magukra maradt családokat.

Az Önkéntesek Világnapjára időzített rendezvényen a helyettes államtitkár megköszönte azoknak az embereknek a segítségét, akik egy másik, az „Esély az Egyensúlyra” elnevezésű program keretén belül lehetőséget teremtettek értelmileg akadályozott és mozgáskorlátozott gyerekekkel foglalkozó intézményeknek arra, hogy a gondozásukban lévő több száz gyermek megismerkedhessen a futóbiciklivel, mint terápiás eszközzel.

(Emmi)