Nyíregyházán nyitotta meg kapuit a református egyház és a rendőrség közös ifjúság- és családmentő tárlata, a Kontrasztkiállítás, amelynek megnyitóján részt vett Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.

- Mikor és hogyan került kapcsolatba először a kiállítással?

- Amikor anno Seszták Miklós képviselőtársam javasolta, hogy nézzük meg. Először vonakodtam, de végül mégis sikerült időt szakítanom rá és úgy gondolom, hogy életem egyik meghatározó és nagyon fontos élménye volt ez a kiállítás.

- Miért? Ennyire sokkolták Önt is a képek, videók?

- Ezt nem csak a tárlat anyaga miatt mondom, hanem az ott látott fiatalok arca, a vendégkönyv sorai, egyszóval az egész összbenyomás, összhatás ami engem ott ért. Bárki, aki végignézi ezt a tárlatot, biztosan mondom, hogy hatni fog rá.

- Eddig Kisvárdán, Debrecenben és most Nyíregyházán látható a kiállítás. El fog-e jutni más városokba is?

- Én mindenképpen szeretném "klónoztatni" és eljuttatni mindenhová az országban. Ha minden igaz, legközelebb a Millenárison lesz látható Budapesten. Tudni kell azért, hogy a kiállítás előtt van egy fölkészítő időszak, amikor több száz fiatalnak mondják el, mire számítsanak. Ezért mindenképpen szükség van olyan felkészítő emberekre, akik ezeket az előadásokat meg tudják tartani és át tudják adni ezt a tudást a fiataloknak. Bízom benne, hogy a kiállítás szervezőinek ezt is sikerül megoldani és akkor rajtunk, mint Minisztériumon nem fog múlni, hogy minél több helyre eljusson ez a jelentős tárlat.

(nyiron.hu)