Több mint hétszáz gyermeket várnak a rendezők pénteken és szombaton a hatodik alkalommal sorra kerülő Zánkai Diáksport Fesztiválra.

A szervező Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szerdai sajtótájékoztatóján Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára felidézte, néhány éve ott volt azon a versenyen, amelyen még csak 100-120 gyermek mérte össze tudását, és bízik a rendezvény további fejlődésében.

Szabó László elnök elmondta, a csütörtök este a Dísztéren ünnepélyes megnyitóval kezdődő eseményen négy sportág országos döntőjét láthatja a majd közönség. "Atlétika, labdarúgás, erőemelés és a röplabda egyszerűsített változataként ismert zsinórlabda lesz programon, és nagy örömünkre szolgál, hogy évente immár nyolcezer gyermeket mozgatunk meg az országos selejtezőkön 12 sportágban" - jelentette ki Szabó László, hozzátéve: idén a zánkai résztvevők a krikettet és a rögbit is kipróbálhatják.

A Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB) vezető Gömöri Zsolt hozzátette, hogy a paralimpiai sportágak fejlődésében is fontos szerepet játszhat a zánkai fesztivál. A sajtóesemény végén került sor a FODISZ és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, illetve a Kézmű Nonprofit Kft. közötti együttműködési megállapodások aláírására.

(MTI)