A vízben és a parton is jelentősen erősödik az OSC-Újbuda, amely a 14 csapatos férfi vízilabda ob I-ben legutóbb a 13. helyen végzett. A témában tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is.

A gárda játékosállománya gyakorlatilag teljesen kicserélődött, s a végül bajnoki bronzérmes Szegedet még idény közben elhagyó A-Híd Építő Zrt. - amint azt a csütörtöki sajtótájékoztatón ugyancsak bejelentették: - főszponzorként segíti az együttest.

A csapat a mérkőzéseit a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában játssza.

Az újságíróknak megmutatták az uszoda mellett épülő új, 33 méteres versenymedencét, amelynek megszületéséhez a kormányzat 120 millió forinttal járult hozzá. "Az uszodabővítéssel nemcsak a kerület sportja erősödik, hanem a magyar vízilabda is" - jelentette ki Simicskó István.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere köszönetet mondva a támogatásért kitért rá, hogy a póló három éve honosodott meg a kerületben, a Nyéki uszodában edzett, majd játszotta már a mérkőzéseit is az OSC, amely most megerősödve - megítélése szerint - már nemzetközi szereplésre is esélyes. "Itthon, a magyar bajnokságban az 1-3. helyre várható a csapatunk" - jósolt a vízilabdás múltú kerületvezető.

(MTI)