Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság

Halász János

kultúráért felelős államtitkár

Videók

Megnyílt a szentendrei Czóbel-kiállítás

Megnyílt a szentendrei Czóbel-kiállítás2014. május 30.

Czóbel Béla több mint hetven évet átívelő életművét csaknem 200 festményen keresztül bemutató tárlatot nyitott meg ma a szentendrei MűvészetMalomban Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára Ilan Mor izraeli és Roland Galharague francia nagykövet jelenlétében.
Az iskolai közösségi szolgálat elterjesztése a kulturális intézményekben

Az iskolai közösségi szolgálat elterjesztése a kulturális intézményekben 2014. május 22.

Társadalmi céljaink középpontjában a közösség, a társadalmi szerepvállalás áll. Ezt támasztja alá az is, hogy az Európai Unió kiemelten támogatja a „hálózatosodást”, a különböző etnikai közösségek és generációk közötti kommunikációt, a kulturális identitás megőrzését, valamint a köznevelés eredményességének és hatékonyságának növelését. A részletekről Hammerstein Judit, az EMMI kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója beszélt közös sajtótájékoztatójukon 2014. május 22-én.
A levéltárhoz került a salgótarjáni hadkiegészítő parancsnokság épülete

A levéltárhoz került a salgótarjáni hadkiegészítő parancsnokság épülete2014. május 13.

Átkerült kedden a Magyar Nemzeti Levéltárhoz a Nógrád Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság hét éve üresen álló salgótarjáni épülete, amelybe októberben költözhet be a Nógrád Megyei Levéltár.
Emléktáblát avattak Halmos Béla népzenekutató tiszteletére

Emléktáblát avattak Halmos Béla népzenekutató tiszteletére2014. május 9.

Emléktáblát avattak pénteken Halmos Béla Széchenyi-díjas népzenekutató, előadóművész tiszteletére volt lakásánál, a budapesti Forint utca 3-as számú ház falán.
Festetics-bútorok kerültek vissza a keszthelyi kastélyba

Festetics-bútorok kerültek vissza a keszthelyi kastélyba2014. május 8.

Többségében a budapesti Iparművészeti Múzeum raktárában őrzött, egykor a Festetics-család tulajdonában lévő bútorok kerültek vissza a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumba - jelentette be csütörtökön Halász János a Balaton-parti városban tartott sajtótájékoztatón.
Konferenciasorozat a közösségi művelődésről

Konferenciasorozat a közösségi művelődésről2014. május 7.

A közösségi művelődés a témája annak az konferenciasorozatnak, amelynek első rendezvénye ma kezdődött a Budai Vigadóban. Az ünnepi eseményt Halász János kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg.
A közös építés ereje áll a magyar kiállítás középpontjában

A közös építés ereje áll a magyar kiállítás középpontjában2014. május 5.

A közönséget is bevonja az építés folyamatába a június 7. és november 23. között megrendezendő 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonjának kiállítása, Jakab Csaba és Márton László Attila Építés/Building című projektje.
Több mint 160 ezer látogató a rendezvénysorozaton

Több mint 160 ezer látogató a rendezvénysorozaton2014. április 16.

A Kultúrházak Éjjel-nappal idei rendezvénysorozatához csatakozott 420 művelődési ház több mint 1200 programján országszerte 160 ezren vettek részt február 28. és március 2. között - közölte Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a rendezvény pályázatainak szerdai budapesti díjátadóján.
Bicikliváros a Néprajzi Múzeumban

Bicikliváros a Néprajzi Múzeumban2014. április 14.

A budapesti és a szabadkai kerékpározás történetét mutatja be a Bicikliváros című kiállítás, amelyet Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitott meg a Néprajzi Múzeumban 2014. április 14-én.
Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át

Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át2014. április 14.

Halász János kultúráért felelős államtitkár hétfőn a Műcsarnokban adta át a Derkovits Gyula képzőművészeti, Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi, Kozma Lajos iparművészeti ösztöndíj, Pécsi József fotóművészeti, Moholy-Nagy formatervezési ösztöndíjak díszokleveleit a pályázó alkotók közül megjelenteknek.
Nyáron Csontváry-, jövőre I. világháborús kiállítás nyílik a Várbazárban

Nyáron Csontváry-, jövőre I. világháborús kiállítás nyílik a Várbazárban2014. április 3.

Állandó kiállításnak nem ad helyet, azonban az ország legnagyobb, időszaki kiállító tereként idén nyáron egy Csontváry-tárlatnak, jövőre pedig az I. világháborúról megemlékező centenáriumi kiállításának helyszíne lesz a Várkert Bazár - mondta L. Simon László kormánybiztos az épület csütörtöki sajtóbejárása előtt tartott tájékoztatón.
Átadták a felújított sárospataki nagykönyvtárat

Átadták a felújított sárospataki nagykönyvtárat2014. április 2.

Megújult a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Nagykönyvtára, a több mint 116 millió forintból megszépült létesítmény szerdai átadásán Halász János kultúráért felelős államtitkár egyebek mellett azt mondta, hogy ez a könyvtár nemcsak Sárospataknak, hanem az egész országnak fontos.
 Beköltözhetnek az új lakók a Szentendrei Régi Művésztelepre

Beköltözhetnek az új lakók a Szentendrei Régi Művésztelepre2014. április 1.

Befejeződött a Szentendrei Régi Művésztelep 12 műtermének teljes felújítása, így 2014. április 1-jén átvehették annak kulcsait Halász János kultúráért felelős államtitkártól azok a beköltöző művészek, akik sikeresen pályáztak. Ezzel egy időben kiállítás is nyílt a pályázók alkotásaiból a művésztelep galériájában.
Megújul a szigligeti alkotóház

Megújul a szigligeti alkotóház2014. március 26.

Mintegy négyszázmillió forintból újítják fel a szigligeti alkotóházat és 150 millió forintért a zsennyei alkotóházat – jelentette be Halász János kultúráért felelős államtitkár a szigligeti alkotóházban tartott sajtótájékoztatón szerdán.
A kultúra az egyik legfontosabb erőforrásunk

A kultúra az egyik legfontosabb erőforrásunk2014. március 25.

A kultúra az egyik legfontosabb erőforrásunk, ezért az elmúlt négy évben kiemelt cél volt a kulturális tartalmi és infrastrukturális fejlesztések támogatása - mondta el kedden Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.
Népi kézműves alkotóházak nyitnak ki április első hétvégéjén országszerte

Népi kézműves alkotóházak nyitnak ki április első hétvégéjén országszerte2014. március 24.

Országszerte 44 helyszínen 55 kézműves mutatja be mesterségét a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák I. Országos Hétvégéjén április 4-6 között.