Az emberi erőforrások minisztere a Kormány 315/2011. (XII. 27.) Korm. rendelete a világörökségi kezelési tervről, a világörökségi komplex hatásvizsgálati dokumentációról és a világörökségi várományos helyszínekről 4§ (1) pontja szerint közzéteszi a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, mint vállalkozó által elkészített alábbi dokumentumokat, amelyeket a vállalkozó a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény, valamint a fentebb hivatkozott kormányrendelet alapján a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ megbízásából készített el.

1. a „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta világörökségi terület” világörökségi kezelési tervének tervezetét – véleményezésre, és
2. a „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta” világörökségi terület megalapozó dokumentációját a világörökségi kezelési tervhez című dokumentumot – tájékoztatásul.

A véleményezők körét és a véleményezési eljárások lefolytatását a fentebb hivatkozott kormányrendelet 4. és 5. §-a szabályozza.

A véleményezés megtételének módja: írásban a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központnak az alábbi e-mail címre megküldve lehetséges. Kizárólag az 1. pontban jelzett kezelési terv tervezetét kérjük véleményezni, a megalapozó dokumentáció csak tájékoztató jellegű.

E-mail cím: [[[HgqqAoeNYKVh6jzgmzZS0VUNUBmb3JzdGVya296cG9udC5odQ==]]]

A vélemény megküldésekor az e-mailben a „tárgy”-nál feltétlenül szükséges feltüntetni a „Hortobágy” hivatkozást.

A véleményezés határideje: a hivatkozott kormányrendelet alapján az elektronikus kormányzati portálon való közzé tételtől számított 15 nap, azaz 2014. június 13-a.

Az 1. és 2. dokumentum az alábbi linken érhető el:

- A „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta világörökségi terület” kezelési tervének tervezete (78,3 MB)

- Megalapozó dokumentáció a „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta világörökségi terület” világörökségi kezelési tervhez (354 MB)

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)